ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην Αβάνα -Η πρώτη συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με την Κούβα από το 1959

Η επιστροφή των ΗΠΑ στην Αβάνα, σε οικονομικούς όρους, ξεκίνησε ήδη.

Χθες, μία ημέρα πριν από την ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα, υπεγράφη η πρώτη συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με την Κούβα, από το 1959.

Πρόκειται για επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Σε αυτή την εταιρεία ανήκουν τα ξενοδοχεία Le Meridien, Sheraton, W και Westin, ενώ με βάση τη συμφωνία θα διαχειρίζεται δύο ιδιοκτησίες στην Αβάνα. Παράλληλα υπέγραψε και μια προκαταρκτική συμφωνία για μια τρίτη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Inglaterra, το οποίο άνοιξε το 1875, διαθέτει 83 δωμάτια στην καρδιά της Αβάνας και θα ενταχθεί στις πολυτελείς ιδιοκτησίες της εταιρείας. Η Starwood θα αναλάβει επίσης το ξενοδοχείο Quinta Avenida, που βρίσκεται επίσης στην πρωτεύουσα. Αυτό θα ανοίξει στα τέλη της χρονιάς με την επωνυμία Sheraton και θα διαθέτει 186 δωμάτια.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος υπέγραψε εξάλλου μια προκαταρκτική συμφωνία με τις κουβανικές αρχές για το ξενοδοχείο Santa Isabel, που βρίσκεται επίσης στην Αβάνα.

Για την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Starwood πήρε ειδική άδεια από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς ακόμη απαγορεύονται τέτοιες επενδύσεις με βάση το αμερικανικό οικονομικό εμπάργκο στην Κούβα.

Παρότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Αβάνας έχουν εξομαλυνθεί τον τελευταίο χρόνο, το οικονομικό εμπάργκο μπορεί να αρθεί μόνο με τη συγκατάθεση του Κογκρέσου, που σήμερα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.

Η τουριστική βιομηχανία της Κούβας έχει ανθίσει μετά την προσέγγιση του Δεκεμβρίου 2014 με τις ΗΠΑ. Οι διεθνείς επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 17% και το 2015 έφθασαν τον αριθμό ρεκόρ των 3,5 εκατομμυρίων. Οι Αμερικανοί που επισκέφθηκαν το νησί αυξήθηκαν κατά 77% και έφθασαν τις 161.000.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact