ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙ ΗΠΑ βάζουν τέλος στο άσυλο πολλών μεταναστών της κεντρικής Αμερικής

Περίπου 100.000 άνθρωποι συλλαμβάνονται κάθε μήνα στα σύνορα

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, ότι σκοπεύει να απορρίπτει τα αιτήματα ασύλου που υποβάλλονται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ από τους μετανάστες που δεν ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα στο Μεξικό ή σε μια άλλη χώρα, στο δρόμο προς τις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ είναι γενναιόδωρες όμως, είναι ολοκληρωτικά πνιγμένες από το βάρος που δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί στα νότια σύνορα της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ σε ένα δελτίο τύπου που ανακοίνωσε την εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου, αρχής γενομένης από αύριο.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, «αποθαρρύνει τους οικονομικούς μετανάστες που θέλουν να εκμεταλλευτούν το σύστημα ασύλου μας».

Πρόκειται για ένα «προσωρινό» μέτρο εν αναμονή του Κογκρέσου που θα αναθεωρήσει τη μεταναστευτική νομοθεσία της χώρας, διευκρίνισε ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Κέβιν Μακάλιναν. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ορισμένες εξαιρέσεις έχουν προβλεφθεί, ιδίως για τα θύματα διακίνησης ανθρώπων.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με ροές μεταναστών στα σύνορά τους με το Μεξικό, όπου περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συλλαμβάνονται κάθε μήνα από τον Μάρτιο, μεταξύ αυτών πολλές οικογένειες με παιδιά.

Προερχόμενοι οι περισσότεροι από φτωχές χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπου επικρατεί η βία, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα, οι μετανάστες καταθέτουν αίτημα ασύλου που τους επιτρέπει να παραμείνουν στο αμερικανικό έδαφος το διάστημα της εξέτασης της υπόθεσής τους από τη δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ τους κατηγορεί ότι εξαφανίζονται στη συνέχεια και διογκώνουν τον αριθμό των περίπου 10,5 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact