ΚΟΣΜΟΣ

Οι ισλαμιστές απειλούν την πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό


Όπως ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών η επιστολή απευθύνεται στους Σύριους υπαλλήλους που εργάζονται ως τοπικό προσωπικό και στους οποίους δίδεται διορία μίας εβδομάδας για να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Σέρβους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «εχθροί του Ισλάμ»

Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό δέχθηκε απειλητική επιστολή, με την οποία ζητείται από το τοπικό προσωπικό να πάψει να δουλεύει για τους Σέρβους.

Τα σερβικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι η επιστολή βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες, στον προαύλιο χώρο της πρεσβείας, από την πλευρά της κεντρικής εισόδου και υπογράφεται από την ISIL (Islamic State of Iraq I Levant). 

Όπως ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών η επιστολή απευθύνεται στους Σύριους υπαλλήλους που εργάζονται ως τοπικό προσωπικό και στους οποίους δίδεται διορία μίας εβδομάδας για να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Σέρβους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «εχθροί του Ισλάμ». Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι «η πρεσβεία βρίσκεται υπό παρακολούθηση και όποιοι Σύριοι υπάλληλοι δεν την εγκαταλείψουν θα δολοφονηθούν».

Η επιστολή καταλήγει με τον στίχο του Κορανίου «όσους σε πολεμάνε σκότωσέ τους» και την επίκληση «ο Αλλάχ είναι ο προστάτης μας». Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς επιβεβαίωσε την ύπαρξη απειλητικής επιστολής. Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό λειτουργεί με έναν διπλωματικό υπάλληλο (επιτετραμμένο) και πέντε Σύριους που αποτελούν τοπικό προσωπικό. 

Τον Ιούνιο του 2012, οι υπόλοιποι διπλωματικοί υπάλληλοι μετακινήθηκαν στην σερβική πρεσβεία στη Βηρυτό για λόγους ασφαλείας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι «όλες οι πρεσβείες στις κρίσιμες περιοχές -Συρία, Ιράκ, Λιβύη- θα παραμείνουν ανοιχτές και θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετούν τους πολίτες της Σερβίας που ζουν στις χώρες αυτές».
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact