ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισραηλινοί θέλουν αποκλεισμό της Αργεντινής, επειδή ματαίωσε το φιλικό στην Ιερουσαλήμ

Οι άνθρωποι της «αλμπισελέστε» κατηγορούνται για θρησκευτικές διακρίσεις

Η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής να ματαιώσει το φιλικό παιχνίδι που είχε προγραμματισμένο με το Ισραήλ για το προσεχές Σάββατο (09/06), προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ισραηλινών, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, θα κινηθούν εναντίον τς «αλμπισελέστε, με στόχο να καταφέρουν τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ο Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις στις οποίες συμφώνησαν οι Αργεντινοί στις 7 Φεβρουαρίου, όταν και συμφωνήθηκε το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων. Έτσι, η εταιρία Comtec, που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, θα καταγγείλει τους Λατινοαμερικάνους για τη μη διεξαγωγή του φιλικού, αλλά και για θρησκευτικές διακρίσεις, ζητώντας από τη FIFA την αποβολή τους από το προσεχές Μουντιάλ στη Ρωσία.

Η Αργεντινή επισήμανε από την πλευρά της ότι ακύρωσε το παιχνίδι για λόγους ασφαλείας, καθώς αυτό μεταφέρθηκε από τη Χάιφα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, στην Ιερουσαλήμ και στο γήπεδο «Τέντε Κόλεκ». Ωστόσο, φαίνεται ότι βασικότερος λόγος για αυτήν την εξέλιξη αποτέλεσε η αντίδραση από την παλαιστινιακή πλευρά, που υποστήριξε ότι η αναμέτρηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς από την πλευρά των Ισραηλινών.

Για τον λόγο αυτό, η πλευρά του Ισραήλ και προχωρήσει σε καταγγελία και εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης, με τον πρόεδρό της, Ζιμπρίλ Ραντσούντ, να καλεί τους συμπατριώτες του φιλάθλους να κάψουν τις φανέλες και τις φωτογραφίες του Λιονέλ Μέσι και οποιουδήποτε άλλου παίκτη της «αλμπισελέστε» έχουν στη συλλογή τους.

Επίσης, ένας λόγος για τον οποίον φαίνεται ότι οι Αργεντινοί αποφάσισαν να ματαιώσουν το συγκεκριμένο φιλικό, είναι η κατακραυγή που δέχθηκε η Ομοσπονδία τους ακόμη και μέσω των ίδιων των διανθών ποδοσφαιριστών. Επίσης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέκριναν την AFA για το γεγονός ότι κανόνισε φιλικό στο Ισραήλ, όταν υπάρχει αυτή η διαμάχη με την Παλαιστίνη, με τον θάνατο πολλών ανθρώπων να είναι μια καθημερινότητα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact