ΕΛΛΑΔΑ

Οι λιμενεργάτες προειδοποιούν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους: Δεσμεύσεις στα λόγια από την κυβέρνηση

Την προειδοποίηση ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στέλνουν στην κυβέρνηση οι λιμενεργάτες, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής κίνησης και αφίξεων κρουζιερόπλοιων.

Και αυτό το σαββατοκύριακο οι λιμενεργάτες απέχουν από την εργασία τους, με τουλάχιστον 13.000 επιβάτες να αναμένονται στον Πειραιά.

Σήμερα αναμένονταν οχτώ κρουαζιερόπλοια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ωστόσο ένα από αυτά αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να δέσει στο Λαύριο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, παράδειγμα που δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

«Οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύθηκαν στα λόγια. Θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά, χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονισμό προσωπικού, δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, Γιώργος Γεωργακόπουλος. «Ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις», προειδοποίησε.

«Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάρδας σχολίασε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και κάνει ό,τι πρέπει να γίνει. «Αν εμποδιστεί ένα κρουαζιερόπλοιο βγαίνει η Ελλάδα από το χάρτη της κρουαζιέρας για τρία χρόνια, να κάνουν όσες κινητοποιήσεις θέλουν, αλλά τα κρουαζιερόπλοια μην τα πειράζουν», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης για το θέμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact