ΚΟΣΜΟΣ

Οι μέγαιρες του Χίτλερ –Ο ρόλος των γυναικών στην ναζιστική Γερμανία [εικόνες]

Ποια κίνητρα ώθησαν το ένα τρίτο των Γερμανίδων να υποστηρίξουν μια σκληρή ανδρική και ναζιστική θεωρία η οποία ήθελε τις γυναίκες υποταγμένες στα «τρία Κ» (Kinder, Küche, Kirche), δηλαδή Παιδιά, Κουζίνα και Εκκλησία;

Η ιστορικός Wendy Lower αναλύει τον ρόλο που έπαιξαν οι σύζυγοι, οι αδελφές, οι ερωμένες και οι κόρες των Ναζί στην χιτλερική Γερμανία και στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων.
Ο Χίτλερ δήλωνε ότι ο ηρωισμός μιας γυναίκας, μιας μητέρας στην υπηρεσία της Γερμανίας, είναι χάρη στην «επιμονή και στην αιώνια θυσία της» ίση με την προσφορά ενός στρατιώτη στο μέτωπο του πολέμου.
Η συγγραφέας εξετάζει τα κίνητρα που ώθησαν τις Γερμανίδες από τη δεκαετία του 1930 να μπουν μαζικά στη χιτλερική νεολαία. Με πολλή πειθαρχία, διαρκές σπορ και ωραιοποίηση της έννοιας της θυσίας οι γυναίκες αυτές ίσως πίστεψαν ότι θα έπιαναν το όνειρο της επαγγελματικής επιτυχίας και της κοινωνικής ανόδου, της ανεξαρτησίας και της περιπέτειας.

Οι γυναίκες Ναζί:

 

Εκπαιδευτικοί, νοσοκόμες, γραμματείς, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες υπηρέτησαν σκληρά το ναζιστικό πρόγραμμα και έζησαν σε όλο του το μεγαλείο το ολοκαύτωμα εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων.
Τι ένιωσαν, τι έκαναν, πώς αντέδρασαν, αυτό είναι το βιβλίο της ιστορικού Wendy Lower, η οποία διδάσκει στο US Holocaust Memorial Museum, στις ΗΠΑ.

Η νεολαία του Χίτλερ γυμνάζεται σκληρά:


Οι περισσότερες από αυτές τις Γερμανίδες εστάλησαν στις χώρες που κατακτούσε η ναζιστική Γερμανία. Ηταν νέες, μορφωμένες και φιλόδοξες και μεταμορφώθηκαν σε εγκληματίες. Η έρευνα της αμερικανίδας ιστορικού προκαλεί σοκ με τα αρχεία στα οποία βασίζεται.
Υποστηρίζει ότι αυτές οι Γερμανίδες δεν ήταν παθητικοί μάρτυρες των μαζικών εγκλημάτων που έκαναν οι σύζυγοι, οι αρρανωνιαστικοί, οι εραστές ή οι ανώτεροί τους. Εβαλαν κι αυτές το χέρι τους σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Από το 1941 ως το 1945 περίπου μισό εκατομμύριο γυναίκες ως γραμματείς, νοσοκόμες, δασκάλες, δακτυλογράφοι, βοηθοί πήγαν εθελοντικά για να βοηθήσουν το ναζιστικό σχέδιο. Εγραψαν λίστες Εβραίων προς εξόντωση, μετέφεραν τρόφιμα στους στρατιώτες που εξόντωσαν άλλους ανθρώπους, τους ενθάρρυναν και τους ανακούφιζαν ή ίσως σκοτώνοντας και οι ίδιες πολλά από τα θύματα του Ναζισμού.

Η ιδανική Γερμανίδα με τα ξανθά μαλλιά, γόνος Αρειας φυλής:


Τα αρχεία που χρησιμοποιεί η αμερικανίδα ιστορικός είναι εφημερίδες της εποχής, ημερολόγια γυναικών του πολέμου, αλληλογραφία κατά τη διάρκεια του πολέμου, πρακτικά από δίκες που έγιναν μετά τον πόλεμο. Η ιστορικός αποκαλεί αυτές τις γυναίκες πραγματικές «μέγαιρες του Χίτλερ» αφού διακρίθηκαν για το μίσος, τη βία και την ωμότητα εξίσου με τους άντρες του Χίτλερ. Συγκλονίζει η ωμή περιγραφή τη στιμή που οι σύζυγοι των SS έπαιρναν ευχαρίστηση να πυροβολήσουν από το μπαλκόνι τους Εβραίους εργάτες, σαν να ήταν θύραμα, μόνο και μόνο για την πλάκα…

Η αμερικανίδα ιστορικός:

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact