ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι ολιγάρχες θα μπουν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ»

Στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να εξουδετερώσει την «λαβή» των ολιγαρχών στην ελληνική οικονομία αναφέρονται οι Financial Times που φιλοξενούν τις δηλώσεις του βουλευτή Γιώργου Σταθάκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο μικροσκόπιο θα μπουν τρεις τομείς δραστηριότητας: τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι κρατικές προμήθειες και το real estate.

«Οι ολιγάρχες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας», δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα. «Θα είναι προτεραιότητα», προσθέτει.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις πριν τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα μπορούσε να συνοδευτεί από μήνες αβεβαιότητας στην ευρωζώνη, ακόμα και αναβίωση των φόβων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηγείται από τον αριστερό ριζοσπάστη Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να διαγράψει μέρος του ελληνικού χρέους, θέση στην οποία αντιστέκονται σθεναρά η Γερμανία και άλλοι εταίροι της ευρωζώνης που έχουν δανείσει χρήματα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους FT, οι αναλυτές σημειώνουν πως οι πολιτικοί υπήρξαν απρόθυμοι να χαλαρώσουν τη «λαβή» των μεγιστάνων στην οικονομία, αφού στηρίζονται σε αυτά που τους δίνουν προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους και να πληρώσουν τους εργαζόμενους των κομμάτων τους.

Ο κ. Σταθάκης θεωρείται πιο φιλικός προς τις αγορές σε σχέση με άλλους συναδέλφους του στην ανομοιογενή ομάδα χάραξης οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δέχθηκε τα πυρά των fund managers στο Λονδίνο πέρυσι, όταν παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση χρέους – πρόγραμμα που θεώρησαν ότι είναι ανεφάρμοστο.

Στη συνέντευξή του στους FT ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε στο μικροσκόπιο τρεις τομείς της οικονομίας όπου οι ολιγάρχες είναι ιδιαίτερα δραστήριοι: τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, τις κρατικές προμήθειες και το real estate.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact