ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι παράξενοι κρατήρες της Σιβηρίας μπορεί να λύσουν το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων

Νωρίτερα αυτό το έτος, μυστηριώδεις κρατήρες άρχισαν να εμφανίζονται στη Σιβηρία, προκαλώντας αμέτρητες θεωρίες ως προς την προέλευσή τους.

Τώρα, οι επιστήμονες με νέες έρευνες υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν από έκρηξη υπόγειου φυσικού αερίου. Και η εξήγηση που μας δίνουν θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σχετικά με την εξαφάνιση πλοίων και αεροσκαφών στην αμφιλεγόμενη περιοχή που είναι γνωστή ως Τρίγωνο των Βερμούδων.

Ερευνώντας σχολαστικά το μεγαλύτερο μέρος από τους κρατήρες, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πιθανότατα δημιουργήθηκαν από υπόγειες εκρήξεις αερίων.

Η Θέρμανση τους στην επιφάνεια λόγω των ασυνήθιστα θερμών κλιματολογικών συνθηκών, ενώ από κάτω βρίσκονταν γεωλογικά ρήγματα, οδήγησε σε μια τεράστια απελευθέρωση ένυδρων αερίων, ανέφεραν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Πετρελαίου-Αερίου Γεωλογίας και Γεωφυσικής στο Νοβοσιμπίρσκ.

Τα Ένυδρα αέρια είναι πάγος με μορφή μορίων νερού που περιέχουν αέριο, κυρίως μεθάνιο. Υπάρχουν σε μονίμως παγωμένες περιοχές όπως η βόρεια Σιβηρία, αλλά και κάτω από τους ωκεανούς σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Το κύριο στοιχείο στη θεωρία της εργασίας μας ήταν να εξηγήσουμε ότι στον κρατήρα Yamal έγινε μια απελευθέρωση ένυδρων αερίων, είπε ο επιστήμονας Βλαντιμίρ Potapov.

Ο πρώτος κρατήρας γίγαντας περίπου 262ft (80 μέτρα), βρέθηκε στη βόρεια Σιβηρία. Πιστεύεται ότι έχει προκληθεί από την άνοδο της θερμοκρασίας και μια έκρηξη αερίου στην περιοχή.

Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ένυδρα αέρια, τόσο στο βαθύ στρώμα το οποίο βρίσκεται στην χερσόνησο και είναι αρκετές εκατοντάδες μέτρα κάτω, αλλά υπάρχουν και στο πάνω στρώμα κοντά στην επιφάνεια, ενώ τόνισε επίσης ότι ο κρατήρας βρίσκεται στην διασταύρωση δύο τεκτονικών ρηγμάτων.

Στη φωτογραφία είναι ένας από τους κρατήρες στη Yamal. Είναι στη συνοικία Taz της περιοχής κοντά στο χωριό Antipayuta και έχει διάμετρο περίπου 49ft (15 μέτρα). Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η τρύπα που σχηματίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η χερσόνησος Yamal είναι σεισμικά ήρεμη, αλλά η περιοχή του κρατήρα που εξετάστηκε είχε μία αρκετά ενεργή τεκτονική δράση, και αυτό συνέβη διότι η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από το συνηθισμένο. Κυρίως ευθύνεται το πρόσφατο ζεστό καλοκαίρι που έχει λιώσει αέρια παγιδευμένα σε στρώματα ακριβώς κάτω από την επιφάνεια.

Η εξήγηση για το σχηματισμό του κρατήρα θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει την εξαφάνιση των πλοίων και των αεροπλάνων στην περιοχή που αναφέρεται ως Τρίγωνο των Βερμούδων, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Ο Ρώσος επιστήμονας Ιγκόρ Yeltsov δήλωσε: «Υπάρχει μια θεωρία ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι συνέπεια από αντιδράσεις των ένυδρων αερίων, όταν αυτά αρχίζουν να αποσυντίθενται ενεργά και το παγωμένο μεθάνιο μετατρέπεται σε αέριο. Αυτό συμβαίνει όπως σε μια πυρηνική αντίδραση, παράγει δηλαδή τεράστιες ποσότητες αερίου και κάνει τον ωκεανό θερμότερο και τα πλοία να βυθίζονται στα νερά του που αναμιγνύονται με ένα τεράστιο ποσοστό του φυσικού αερίου».

Ο αρχικός κρατήρας βρέθηκε στη χερσόνησο Γιαμάλ, πριν βρεθούν ακόμα δύο στην περιοχή Taz και Taymyr

«Η ίδια μέθοδος ισχύει και για τον αέρα όταν το υπερκορεσμένο μεθάνιο, κάνει την ατμόσφαιρα εξαιρετικά ταραγμένη και οδηγεί σε συντριβές αεροσκαφών». Αναφορά από το περιοδικό Science έχει "βαπτίσει" τους κρατήρες στη Σιβηρία ως μακρινό συγγενή του Τριγώνου των Βερμούδων.

Ο επιστήμονας Potapov είπε ότι η θεωρία τους θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, και ότι οι κρατήρες είναι απίστευτα ενδιαφέρον από επιστημονική άποψη. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη να εντοπιστούν και άλλες περιοχές του κόσμου όπου μπορούν να συμβούν τέτοιες υπόγειες εκρήξεις αερίου.

Αποκάλυψη

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact