ΚΟΣΜΟΣ

Οι περισσότεροι μετανάστες που πνίγηκαν ανοιχτά της Ισπανίας δεν έχουν βρεθεί

«Οι οικογένειες στερούνται το δικαίωμα να θρηνήσουν» σημειώνει η οργάνωση Caminando Fronteras

Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα,  η ισπανική μη Κυβερνητική Οργάνωση, Caminando Fronteras η πλειοψηφία των μεταναστών που πέθαναν προσπαθώντας να διασχίσουν την Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική προς την Ισπανία δεν έχουν βρεθεί. Μόνο 204 πτώματα από τους 1.020 ανθρώπους που αγνοούνται έχουν εντοπιστεί.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, επιχείρησαν να κάνουν αυτό το θαλάσσιο πέρασμα από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 30 Απριλίου 2019, ανέφερε στην έκθεσή της η Caminado Fronteras, η οποία λαμβάνει τις πληροφορίες της απευθείας από τους μετανάστες.

Τα στοιχεία της οργάνωσης είναι παρόμοια με εκείνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σύμφωνα με τα οποία από τις αρχές του 2018, 952 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί ή αγνοούνται σε αυτό το κομμάτι της Μεσογείου.

«Υπάρχουν σίγουρα άλλα» θύματα που η Caminando Fronteras δεν γνωρίζει, τόνισε σε δημοσιογράφους η Ελένα Μαλένο, ηγέτης της ΜΚΟ. «Αλλά είμαστε σίγουροι γι’ αυτές τις περιπτώσεις, επειδή η δουλειά μας είναι να ερευνούμε με τις οικογένειες, να δώσουμε όνομα σε καθένα από τα θύματα και να διαπιστώσουμε πώς συνέβησαν αυτά τα ναυάγια».

«Οι οικογένειες στερούνται το δικαίωμα να θρηνήσουν», πρόσθεσε η Μαλένο, η οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή με μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν την Μεσόγειο για να φτάσουν στις ισπανικές ακτές.

Από τις αρχές του 2018, δώδεκα σκάφη που έπλεαν στην Μεσόγειο με επιβαίνοντες μετανάστες δεν βρέθηκαν ποτέ, υπογραμμίζει η Caminando Fronteras. «Αυτές οι τραγωδίες είναι οι πιο οδυνηρές λόγω της επίδρασης τους, κανένας επιζών δεν μπορεί να καθορίσει μια ιστορία και την αλήθεια γύρω από την εξαφάνιση», αναφέρει η έκθεση που φέρει τίτλο «Η ζωή στα νεκρο-σύνορα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επικεφαλής της οργάνωσης, που απαλλάχθηκε τον Μάρτιο από κατηγορίες περί εμπορίας ανθρώπων στο Μαρόκο, κατηγορεί την Ισπανία ότι αμελεί τις υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα.

«Πρακτικά, κάνουμε σχεδόν το ίδιο πράγμα με τον Σαλβίνι (υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκας- άκρα δεξιά): αποσυρόμαστε από τις διασώσεις μεταναστών, μόνο με πιο συγκαλυμμένο τρόπο», δήλωσε η Μαλένο.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η πολιτική της Ισπανίας αναφορικά με τη διάσωση μεταναστών δεν έχει αλλάξει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact