ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρυτανικές αρχές απαντούν: Γιατί έχουμε προσλάβει εταιρεία σεκιούριτι για τα κτίρια του Πανεπιστημίου

Εξηγήσεις δίνουν οι πρυτανικές αρχές αναφορικά με την πρόσληψη εταιρείας σεκιούριτι για τη φύλαξη του Πανεπιστημίου, αλλά και για τα όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας στα Προπύλαια.

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε το ίδρυμα τονίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν επισημάνει από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων τους το πρόβλημα φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων και επισημαίνεται ότι εκτός από την εταιρεία σεκιούριτι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία και με ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι πρυτανικές αρχές από την ανάληψη των καθηκόντων τους επεσήμαναν σε όλους τους αρμόδιους φορείς το οξύτατο πρόβλημα της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων

Σημειώνουμε ότι η φύλαξη του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείτο από μόνιμο ή με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) προσωπικό φύλαξης, καθώς και –μέσω ανοικτού διαγωνισμού– από προσωπικό εταιρειών φύλαξης. Η πολιτεία, όμως, ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα όλο το μόνιμο ή με σχέση ΙΔΑΧ προσωπικό φύλαξης, παράλληλα μείωσε την επιχορήγηση προς το ΕΚΠΑ, τη στιγμή που θα έπρεπε να καλύψουμε τα κενά φύλαξης –λόγω της διαθεσιμότητας– μέσω νέου διαγωνισμού, με τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες!

Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί πάνω σε διάφορα επιμέρους ζητήματα ασφάλειας και επεξεργάζονται τον καταλληλότερο τρόπο σύντομης αντιμετώπισής τους, ούτως ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη ασφάλεια σε όλους τους χώρους του ιδρύματος. Είναι αυτονόητη η ανάγκη στις περιπτώσεις που παραβιάζεται η νομιμότητα να επέμβουν τα αρμόδια από το νόμο όργανα.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καθ’ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο συνεχίσθηκαν οι επαφές και οι ενέργειες της διοίκησης του Πανεπιστημίου για την υπέρβαση των νομοθετικών και διοικητικών εμποδίων ως προς το θέμα της καθαριότητας των πανεπιστημιακών χώρων. Ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου υπάρχουν πλέον μερικά πρώτα αποτελέσματα (λειτουργούν πλέον συνεργεία καθαριότητας) και αναμένεται η πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος».

Το πρωί της Δευτέρας επικράτησε ένταση έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, καθώς με απόφαση του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη μπήκε λουκέτο στις πόρτες του κτιρίου, έπειτα από πληροφορίες για επικείμενη συμβολική κατάληψη της πρυτανείας.

Φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν, μεταξύ άλλων, για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στην πρυτανεία, αλλά και για τα ζητήματα της καθαριότητας στα πανεπιστήμια.

Το λουκέτο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς στις 11:30 το πρωί αναμενόταν η ορκωμοσία τελειόφοιτων σπουδαστών, πτυχιούχων του τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Τελικά η τελετή μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα.

Σημειωτέον ότι ο νέος πρύτανης του Ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης προσέλαβε το καλοκαίρι με διαγωνισμό μια ιδιωτική εταιρεία του Ιδρύματος, αλλά ξεκίνησε και αντίστοιχες διαδικασίες και για αντίστοιχη εταιρεία που θα αναλάβει το καθαρισμό του.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact