ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν τον δήμαρχο της Μελιτόπολης

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ, ο οποίος είχε απαχθεί από τον ρωσικό στρατό την περασμένη Παρασκευή, απελευθερώθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

«Ο “Βάνια” είναι ασφαλής» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Κιρίλο Τιμοσένκο, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του, συμπλήρωσε ο Τιμοσένκο.

To βίντεο της απαγωγής του:

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ, εθεάθη σε βίντεο να απομακρύνεται από ένα κυβερνητικό κτίριο στην πόλη από ένοπλους άνδρες. Λίγο αργότερα, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία περιφερειακός εισαγγελέας του Λουγκάνσκ ισχυρίστηκε ότι ο Φεντόροφ είχε διαπράξει τρομοκρατικά αδικήματα και βρισκόταν υπό έρευνα.

Σε μια δήλωση που είχε αναρτηθεί στο Facebook, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την κράτηση του Φεντόροφ «απαγωγή», λέγοντας ότι είναι μια από τις πολλές «κατάφωρες παραβιάσεις κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. καθώς και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ρωσικό στρατό».

Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η Σύμβαση της Γενεύης και τα Πρόσθετα Πρωτόκολλά της απαγορεύουν τη σύλληψη αμάχων ομήρων όπως ο Ιβάν Φεντόροφ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί άμεσα στην απαγωγή του Ιβάν Φεντόροφ και άλλων αμάχων και να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον βάρβαρο πόλεμο εναντίον του ουκρανικού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Το γεγονός της απαγωγής του Δημάρχου της Μελιτόπολης, μαζί με εκατοντάδες άλλα γεγονότα εγκλημάτων πολέμου από Ρώσους κατακτητές στο ουκρανικό έδαφος, τεκμηριώνονται προσεκτικά από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Οι δράστες αυτού και άλλων εγκλημάτων θα οδηγηθούν στο αυστηρότερη ευθύνη», καταλήγει η ανάρτηση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact