ΚΟΣΜΟΣ

Οι σπάνιες φιάλες ουίσκι που κοστίζουν πάνω από 1 εκατ. δολάρια η κάθε μία

Οι ετικέτες επάνω τους ήταν αυτές που συνέβαλαν στην εκτόξευση της τιμής τους

Δύο σπάνιες φιάλες ουίσκι Macallan, ηλικίας 60 ετών η κάθε μια, οι ετικέτες των οποίων ήταν μοναδικές και συνέβαλαν στην εκτόξευση της τιμής τους, πωλήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ για πάνω από 1 εκατ. δολάρια έκαστη. Με αυτόν τον τρόπο καταρρίφθηκε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ τιμής πώλησης ουίσκι σε δημοπρασία, όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος Bonhams.

Η μια από τις φιάλες, που έχει ετικέτα σχεδιασμένη από τον Βρετανό ποπ καλλιτέχνη Πίτερ Μπλέικ -ο οποίος είχε συμμετάσχει στο σχεδιασμό του εξωφύλλου του δίσκου «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» των Beatles, πωλήθηκε για 1.014.422 δολάρια (857.000 ευρώ), ενώ η άλλη, επίσης 750 χιλιοστόλιτρων, του οποίου η ετικέτα σχεδιάστηκε από τον ιταλό καλλιτέχνη Βαλέριο Αντάμι, πωλήθηκε έναντι 1.100.197 δολαρίων (930.000 ευρώ).

Το ουίσκι millesime που περιείχαν, πέρασε από τη διαδικασία της απόσταξης το 1926 και διατηρήθηκε σε βαρέλι έως την εμφιάλωσή του το 1986. Μόνο 12 φιάλες αυτών των Macallan είχαν παραχθεί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τιμές του ουίσκι αυξήθηκαν αλματωδώς τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αγοραστές, κυρίως συλλέκτες από την Ασία, εστιάζουν στα σπάνια αυτά ποτά της Σκωτίας και της Ιαπωνίας ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον οίκο Bonhams.

Το 2014, μια φιάλη ουίσκι malt -Macallan «M» Decanter 6-litre Imperiale- αγοράστηκε 530.000 ευρώ, αποτελώντας το προηγούμενο ρεκόρ σε μια τέτοια συναλλαγή, κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας του Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ.

Όπως επισήμανε ο Ντάνιελ Λαμ, επικεφαλής του τμήματος κρασιών και ουίσκι του Bonhams στο Χονγκ Κονγκ, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, η τιμή πώλησης των ουίσκι Macallan 18 ετών και άνω διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο.


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact