ΚΟΣΜΟΣ

Οι Times το βρήκαν: Αυτός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας [εικόνες]

«Ο επόμενος ηγέτης της Γαλλίας;» Με αυτό τον τίτλο το εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό The Times αφιερώνουν αυτή την εβδομάδα ένα μεγάλο πορτρέτο στον γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Αυτός ο άνθρωπος ξηλώνει την τόσο βαθιά ριζωμένη γαλλική ιδέα ότι χρειάζεστε ένα κράτος πατερούλη για να προστατεύσετε τους εργαζόμενους από τους κακούς καπιταλιστές», γράφει το περιοδικό και συνεχίζει:
«Αυτός ο άνθρωπος είναι το μόνο μέλος της κυβέρνησης Ολάντ που έχει μια δυνατότητα να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2017».
Από το πορτρέτο του Μακρόν δεν λείπουν τα εγκώμια και για την προσωπική του ζωή. Ας σημειωθεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν παντρεύτηκε την καθηγήτριά του γαλλικών Brigitte Trogneux, 20 χρόνια μεγαλύτερή του.


«Είναι ένας πρώην τραπεζίτης που έγινε υπουργός Οικονομίας. Είναι ο μόνος που φέρνει τη γυναίκα του, είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του, στο υπουργείο».
Το περιοδικό κάνει μάλιστα τη σύγκριση με παλαιούς γάλλους πολιτικούς «οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα χρήματα των φορολογουμένων για να δώσουν έργα στις συζύγους τους και στις ερωμένες τους και ταυτόχρονα μήνυαν τα μίντια που τολμούσαν να αναφέρουν τις ερωτικές τους σχέσεις».
Το Times βλέπει λοιπόν στον Εμανουέλ Μακρόν μια διπλή ρήξη: από τη μια η προσωπική του ζωή και από την άλλη ο τρόπος που την αξιοποιεί στην πολιτική του παρουσία.
«Δεν κρύβω την προσωπική μου ζωή γιατί πιστεύω ότι αυτό θα ήταν ανόητο και κυρίως όταν εμπλέκεστε στην πολιτική πρέπει αυτό να περιλαμβάνει τα πάντα» δηλώνει στο περιοδικό ο υπουργός.
«Νομίζω ότι το γεγονός πως είμαι παντρεμένος με μια γυναίκα η οποία, είναι αλήθεια, είναι πιο μεγάλη από μένα, εξάπτει την περιέργεια. Είναι ξεχωριστό. Αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με κάποιον που ξέρει να κρατάει τις δεσμεύσεις του, ξέρουν την προσωπική του ζωή», προσθέτει.


Και συνεχίζει ο αρθρογράφος του βρετανικού περιοδικού:
«Πριν από μερικά χρόνια έμπαινα στο ίδιο γραφείο στο οποίο καθόταν ένας άλλος υπουργός Οικονομίας, ο Αρνό Μοντεμπούρ, ένας φαφλατάς σοσιαλιστής, οπαδός του προστατευτισμού και με μια προσωπική ζωή πολύ σοφιστικέ. Καθόταν στην κορυφή του τραπεζιού, περιτριγυρισμένος από συμβούλους και υποσχόταν να υπερασπιστεί το γαλλικό έθνος από τους κακούς ξένους που απειλούσαν να το εξαγοράσουν. Δεν άργησε να πάρει πόδι από την κυβέρνηση. Η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ορελί Φιλιπετί, η ερωμένη του, τον ακολούθησε και παραιτήθηκε εις ένδειξη αλληλεγγύης».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact