ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρκικής καταγωγής Γερμανοί αψηφούν τον Ερντογάν

Θα ψηφίσουν CDU, SPD ή Πράσινους στις επικείμενες εκλογές και ας χαρακτηρίστηκαν «εχθροί της Τουρκίας»

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτήρισε «εχθρούς της χώρας» τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους, όμως αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τους Γερμανούς ψηφοφόρους τουρκικής καταγωγής. Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος TAVAK για την Ευρώπη, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Hurriyet, η πλειονότητά τους δηλώνει πως θα επιλέξει ένα από τα τρία αυτά κόμματα, αγνοώντας της προειδοποιήσεις του Τούρκου προέδρου.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε σε επτά πόλεις με δείγμα 1.072 Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής, αποφαίνεται πως το 64% εξ αυτών θα ψήφιζε στις 24 Σεπτεμβρίου κόμματα που δεν είναι στις… προτιμήσεις του Ερντογάν. Σύμφωνα με το TAVAK, το 45% θα ψήφιζε Σοσιαλδημοκράτες, το 12% το κόμμα της Μέρκελ και το 7% τους Πράσινους.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ιδρύματος, καθηγητής Φαρούκ Σεν, τόνισε πως το 65% των Γερμανών τουρκικής καταγωγής ψήφισαν στις τουρκικές εκλογές το κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν. Όμως, σε αυτήν την περίπτωση θα πάνε κόντρα στον Τούρκο πρόεδρο.

«Υπάρχουν 1 εκατ. Τούρκοι ψηφοφόροι που πρόκειται να ψηφίσουν. Καλώ τους Τούρκους ψηφοφόρους να δώσουν ένα απαραίτητο μάθημα στα κόμματα που τάσσονται κατά της Τουρκίας», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ερντογάν.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως η πρόθεση ψήφων των τουρκικής καταγωγής Γερμανών πολιτών είναι χαμηλή, μόλις στο 44%. Το 38% δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ το 18% δηλώνει αναποφάσιστο.

Στη Γερμανία ζουν περίπου 3.200.000 Τούρκοι, από τους οποίους οι 1.470.000 έχουν γερμανική υπηκοότητα. Στην πλειοψηφία τους, οι Τούρκοι της Γερμανίας έχουν την τάση να ψηφίζουν συντηρητικά κόμματα στην Τουρκία, όμως προτιμούν κάτι διαφορετικό στις γερμανικές εκλογές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact