ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι θα κάνουν θερμό επεισόδιο για να «τεστάρουν» Γαλλία και Μητσοτάκη

Το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας κλιμακώνει προς θερμό επεισόδιο. Όπως και στα Ίμια επί Σημίτη (1996), όταν οι Τούρκοι θέλησαν να «τεστάρουν» τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Σημίτη, δημιουργώντας τελικά μία «γρίζα ζώνη» και συνειδητοποιώντας ότι έχουν να κάνουν με έναν άψυχο λογιστάκο, που στα χρόνια που ακολούθησαν διέφθειρε τον ελληνικό λαό με τη φούσκα του εκσυγχρονισμού του, έτσι και τώρα οι Τούρκοι πολύ πιθανό να θελήσουν να δοκιμάσουν εάν Έλληνες και Γάλλοι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν.

Σε νέα προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, που «θα απειλήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Η ανακοίνωση βασίζεται στις έρευνες που θα ξεκινήσει το πλοίο Nautical Geo την Κυριακή, στην κυπριακή ΑΟΖ, για τη χάραξη της διαδρομής του αγωγού East Med σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μάλιστα η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι «γίνονται τα απαραίτητα βήματα στο πεδίο και στο τραπέζι ενάντια σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωση που εκδίδει η Τουρκία μέσα σε λίγες μέρες μετά την επίσημη υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, στο Παρίσι.

Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώσει εντολή εμπλοκής και καλέσει τους εν όπλοις συμμάχους μας, Γάλλους, Άραβες και Ισραηλινούς, να ανταποκριθούν στα συμφωνηθέντα, τότε η Τουρκία είναι βέβαιο ότι θα υποστεί συντριπτική ήττα και ο ίδιος θα δοξαστεί.

Εάν όμως επικρατήσουν οι «εισηγήσεις» των φιλογερμανών εκσυγχρονιστών, που θέλουν ηρεμία και ησυχία περιφρονώντας ή αγνοώντας τον Θουκυδίδη, τότε καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν θα μπορέσουν να σταθούν.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νίκη. Η νίκη θα εγγυηθεί και την ειρήνη.

H ανακοίνωση της Άγκυρας:

Όπως είναι γνωστό, ο λόγος για τις εντάσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης και οι μονομερείς ενέργειες που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν πρότεινε στην ΕΕ να συγκαλέσει μια ολοκληρωμένη διάσκεψη στην Ανατολική Μεσόγειο πέρυσι και η «ΤΔΒΚ», η συνιδιοκτήτρια του νησιού, έκανε μια λεπτομερή πρόταση στην ελληνοκυπριακή πλευρά στις 13 Ιουλίου 2019 σχετικά με τους πόρους των υδρογονανθράκων.

Ενώ όλες αυτές οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι, φαίνεται ότι η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Κύπρου προσπάθησαν να συμμετάσχουν σε μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες τους τελευταίους μήνες αυξάνοντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πράγματι, εκτός από τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας, η «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» Κύπρου ανακοίνωσε επίσης ότι θα διεξαγάγει έρευνα με τρόπο που θα παραβιάζει τα δικαιώματα της «ΤΔΒΚ» και της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας από τις 3 Οκτωβρίου, με πλοίο με σημαία Μάλτας, ιταλικής ιδιοκτησίας.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια νέα γεώτρηση στα νότια του νησιού τον Νοέμβριο.

Όλες αυτές οι μονομερείς ενέργειες θα αυξήσουν τις εντάσεις και θα απειλήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γίνονται τα απαραίτητα βήματα στο πεδίο και στο τραπέζι ενάντια σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης και επισημαίνεται σε τρίτες χώρες ότι δεν πρέπει να αποτελούν όργανο αυτών των δράσεων.

Η χώρα μας θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τόσο τα δικά της όσο και τα δικαιώματα της «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact