ΚΟΣΜΟΣ

Οι τρεις ημέρες πάθους του Χουάν Κάρλος με την Βελγίδα νταντά -Ενα σύγχρονο παραμύθι με βασιλιάδες, απιστίες και μια… σοκαρισμένη νόθα κόρη [εικόνες]

Αυτή η ιστορία έχει όλα τα συστατικά ενός σύγχρονου παραμυθιού. Η γκουβερνάντα από το Βέλγιο περνά τρεις ημέρες πάθους με τον πρίγκιπα της Ισπανίας. Μένει έγκυος. Κρατάει το παιδί χωρίς ο Χουάν Κάρλος να γνωρίζει το παραμικρό. Οπως και η κόρη της που δεν έμαθε την ταυτότητα του πατέρα της πριν τα 40 της χρόνια.

H γνωριμία της Λίλιαν με τον Χουάν Κάρλος

Λίλιαν και Χουάν Κάρλος γνωρίστηκαν το 1956 όταν η μητέρα της συναντήθηκε με τον βασιλιά του Βελγίου για να προσληφθεί ως κουβερνάντα των παιδιών του.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας εκείνη την εποχή βρισκόταν στο Βέλγιο και συγκεκριμένα φιλοξενούνταν σε ένα κάστρο,  καθώς από το 1939 ήταν εξόριστη καθώς ο δικτάτορας Φράνκο είχε αναλάβει την εξουσία.
 
Η 20χρονη Λιλιάν ερωτεύεται τρελά τον γαλανομάτη, έφηβο πρίγκιπα. Παρότι ο έρωτάς τους ήταν πλατωνικός, δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της.

Μια δεκαετία αργότερα βρίσκεται να σκέφτεται ακόμη τον Χουάν Κάρλος. Ετσι, τον Δεκέμβριο του 1966 η 33χρονη πλέον Λιλιάν πηγαίνει για διακοπές στο λαμπερό θέρετρο της Μαρμπέγια στην Costa del Sol, με την ελπίδα ότι θα τον συναντήσει ξανά.

Η αναπάντεχη και ακαταμάχητη επιθυμία της Λιλιάν έρχεται σε μια περίοδο που ο Χουάν Κάρλος, στα 28 του, έχει ήδη παντρευτεί την Σοφία (Γλίξμπουργκ) και έχει ήδη αποκτήσει μαζί της δυο παιδιά την Ελενα και την Κριστίνα (τριών και 18 μηνών αντίστοιχα).

Ο Χουάν Κάρλος με την Σοφία και την νεογέννητη κόρη τους

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η ίδια η Λιλιάν σε συμβολαιογράφο στη Γάνδη, το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. Οντως συνάντησε τον Χουάν Κάρλος σε γνωστό κλαμπ  της περιοχής και μάλιστα πέρασε μαζί του τρεις ημέρες και τρεις νύχτες φλογερού πάθους σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Το τρελά ερωτευμένο ζευγάρι την τρίτη ημέρα της διαμονής του στο ξενοδοχείο αντιλήφθηκε ότι ο ρεσεψιονίστ είχε καταλάβει ποιος είναι ο νεαρός και τον φώναζε με τον μικρό του όνομα. «Τρόμαξα. Πάνω στον πανικό μου λειτούργησα συναισθηματικά και παρορμητικά και αμέσως πήρα το αυτοκίνητό μου και γύρισα κατευθείαν στο Βέλγιο».

 

Η Λιλιάν μετά από λίγες ημέρες κατάλαβε ότι ήταν έγκυος. Στον πανικό της εμπιστεύτηκε δύο νοσοκόμες και τους αποκάλυψε την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού της. Οι δύο γυναίκες συμβούλευσαν την Λιλιάν να κάνει άμβλωση καθώς υποστήριζαν ότι το παιδί της θα διέτρεχε κίνδυνο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Φράνκο κυβερνούσε την Ισπανία ως αντιβασιλέας και ενδεχομένως να το θεωρούσε απειλή με άγνωστες συνέπειες. «Ωστόσο, αρνήθηκα να απαλλαγώ από το μωρό του ανθρώπου που ήταν η ”αγάπη της ζωής μου”».

Φοβούμενη ότι οι πράκτορες του στρατηγού Φράνκο θα έβλεπαν το μωρό ως απειλή για το καθεστώς του η Λιλιάν παίρνει την απόφαση να εξαφανιστεί. Κόβει την επαφή με την οικογένειά της, πιάνει δουλειά σε μια κλωστοϋφαντουργία  και μεγαλώνει την κόρη της Ιγκριντ ολομόναχη.

Η Λιλιέν με την μικρή Ιγκριντ

Ο ίδιος ο Χουάν Κάρλος δεν γνώριζε το παραμικρό. Οπως και κανείς άλλος.  «Δεν θέλησα να πω σε κανέναν ότι ήμουν έγκυος γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα ή να στενοχωρήσω τον Χουάν Κάρλος», λέει τώρα η Λιλιάν. Αργότερα ισχυρίζεται ότι τον ενημέρωσε για το παιδί που είχαν αποκτήσει εν αγνοία του, ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η επικοινωνία έγινε απευθείας ή  μέσω της οικογένειας που είχε το κάστρο όπου φιλοξενούνταν η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας μετά το 1939 στο Βέλγιο.

Η Λίλιαν μεγαλώνει την Ιγκριντ ολομόναχη και χωρίς να της αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητα του πατέρα της. Στους δασκάλους της στο σχολείο και στο περιβάλλον της λέει ότι ο πατέρας της μικρής έχει σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα. Το ίδιο λέει και στην κόρη της, αρνούμενη να της αποκαλύψει το οτιδήποτε άλλο.

Το σαφάρι του Χουάν Κάρλος που άλλαξε τη ζωή της Ιγκριντ

Η αποκάλυψη που άλλαξε τη ζωή της Ιγκριντ έγινε το 2011, όταν η νεαρή γυναίκα βλέποντας στην τηλεόραση τις περίφημες εικόνες του Χουάν Κάρλος στην Αφρική όπου σκότωσε έναν ελέφαντα, άρχισε να τον επικρίνει. Τότε η Λιλιάν έσπασε τη σιωπή της. Της ήταν απλά αφόρητο το να ακούει την κόρη της να επικρίνει τον πατέρα της. Ετσι η Λίλιαν της είπε ότι γνώριζε τον βασιλιά και ότι ήταν ένας καλός άνθρωπος. Τότε έγινε η αρχή. Μετά από λίγο και εν μέσω  δακρύων η ολοκληρωτική αποκάλυψη που άλλαξε μια για πάντα τη ζωή της Ιγκριντ.

«Η Ιγκριντ μου έδειξε μια  εφημερίδα που ανέφερε ότι ο Χουάν Κάρλος είχε σκοτώσει έναν ελέφαντα. Εξήγησα στην κόρη μου ότι δεν πρέπει να πιστεύει τον Τύπο γιατί αυτός είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Τον ξέρω πολύ καλά είναι ο πατέρας σου», φέρεται να έχει καταθέσει στον συμβολαιογράφο η 82χρονη σήμερα Λιλιάν.

Η Ιγκριντ, μιλώντας τώρα στη Daily Mail ανέφερε ότι η μητέρα της της έχει εξομολογηθεί  πως είναι 1.000 % σίγουρη ότι είναι κόρη του Χουάν Κάρλος καθώς μετά από εκείνο το τριήμερο πάθους μέχρι τη γέννηση της κόρης της δεν είχε σεξουαλικές επαφές με άλλον άνδρα ενώ επιβεβαίωσε ότι έκανε σεξ με τον Ισπανό πρίγκιπα χωρίς προφύλαξη.

Και παρότι πολλοί, ειδικά στην Ισπανία, δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτή την ιστορία, η ίδια η Ιγκριντ δείχνει να μην έχει καμία αμφιβολία για την ταυτότητα του πατέρα της: «Φυσικά και την πιστεύω. Αν μετά από 45 χρόνια, τώρα δεν μου λέει την αλήθεια, τότε θα πηδήξω στον γκρεμό», είπε μιλώντας στην Daily Mail.

«Το μόνο που θέλω είναι να πάρω το επώνυμό του»

Ιδιαίτερα κομψή, η πρώην κοσμηματοπώλης και νυν γκαλερίστρια, η Ινγκριτ μοιάζει προσγειωμένη και καθόλη συνεπαρμένη από την  ιδέα ότι στις φλέβες της κυλά βασιλικό αίμα. Ούτε μοιάζει να θαμπώνεται από την περιουσία των 3 δισ. ευρώ του Χουάν Κάρλος. Και ας λένε οι νομικοί ότι θα μπορούσε να κληρονομήσει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ αν αποδειχθεί ότι όντως ο τέως Ισπανός βασιλιάς είναι ο πατέρας της. «Εχω τη δική μου ζωή, δεν έχω ανάγκη τα χρήματά του», λέει. Και παρά το γεγονός ότι η Ιγκριντ αρνείται να αποκαλύψει το ύψος του εισοδήματός της, υποστηρίζει ότι ζει πολύ άνετα και ότι είναι σε θέση να κάνει ότι θέλει. Το μοντέρνο σπίτι της σε ένα από τα γραφικά χωριά του Βελγίου είναι γεμάτο με σύγχρονα έργα τέχνης συμπεριλαμβανομένου ένός χάλκινου αλόγου και κάποιων μπλε κεραμικών γουρουνιών. Τα τεράστια γυάλινα παράθυρα του σπιτιού της έχουν θέα στην… πραγματική ζωή, ενώ ανάμεσα στα πόδια της στο σπίτι της κυκλοφορεί συνεχώς το αγαπημένο της λαμπροντόρ και το τσόου-τσόου της. Στην αυλή τα δυο άλογά της και το αξιολάτρευτο πόνι της.

Το γράμμα της Ιγκριντ στον Χουάν Κάρλος

Τα κοινά χόμπι

Αλογα; Ναι άλογα. Η Λιλιέν μεγάλωσε την Ινγκριντ μαθαίνοντάς της όλα τα ευγενή σπορ. Και μπορεί εκείνη ως παιδί να αντιδρούσε αλλά τώρα, που έχει μάθει την αλήθεια, βρίσκεται να έχει πολλά κοινά με τον πατέρα της.  «Με έστελνε να μάθω ιππασία και σκι. Πάντα ήθελε να ντύνομαι όμορφα και να έχω καλούς τρόπους. Ημουν αγοροκόριτσο και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μου έλεγε ότι δεν είναι σωστό», λέει τώρα η Ινγκριντ και σημειώνει ότι παρότι δεν όλα αυτά τότε δεν της άρεσαν καθόλου, σήμερα καταλήγει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με τις εμμονές αυτές της μητέρας της, αφού πλέον μοιράζεται τα ίδια πάθη (σκι και ιππασία) με τον άνδρα που πιστεύει ότι είναι ο βιολογικός της πατέρας.

Η Ιγκριντ σε παιδική ηλικία

Η μύτη που κληρονόμησε από τον πατέρα της και η πλαστική

Οσον αφορά το παρουσιαστικό της, ναι, οι ομοιότητές της με τον Χουάν Κάρλος είναι εμφανής. Και θα ήταν ακόμη πιο έντονες αν στα 18 της δεν είχε κάνει πλαστική στη μύτη, ένα στοιχείο που συγκλίνει στην πεποίθηση ότι όντως αυτή η γυναίκα πρέπει να είναι παιδί του τέως Ισπανού βασιλιά. Και αυτό γιατί την πλαστική την έκανε γιατί είχε κληρονομήσει την μεγάλη και ιδιαίτερα χαρακτηριστική μύτη του Χουάν Κάρλος, γνωστή και ως «μύτη των Βουρβόνων».

Η Ινγκριτ, μάλιστα, σημειώνει, ότι η μητέρα της στενοχωρήθηκε όταν της ανακοίνωσε ότι θα κάνει πλαστική. Τόσο όσο της είπε ότι θα δημοσιοποιήσει την ιστορία τους… «Ποτέ δεν ήθελε να βλάψει τον Χουάν Κάρλος. Ανησυχεί για εκείνον. Είναι ακόμη ερωτευμένη μαζί του, ποτέ της δεν τον ξεπέρασε», πρόσθεσε η Ινγκριντ.

Ιγκριντ και Χουάν Κάρλος με την… μύτη των Βουρβώνων

Εντυπωσιακή, είναι ακόμη, η ομοιότητα της  23χρονης κόρης της Ινγκριντ με την Κριστίνα, την κόρη του Χουάν Κάρλος.

Η Ινγκριντ έχει στείλει ήδη δυο γράμματα στον Χουάν Κάρλος μέσω των οποίων του ζητά συγνώμη και τον διαβεβαιώνει ότι το μόνο που θα ήθελε από εκείνον είναι να τον συναντήσει από κοντά και να πάρει το επώνυμό του, Μπουρμπόν.

Πόσο άλλαξε η ζωή της

Από τη στιγμή που η Ιγκριντ έμαθε το ποιος είναι ο πατέρας της κλονίστηκε ολόκληρη η ζωή της. «Ο γάμος της διαλύθηκε, τα παιδιά της κλονίστηκαν από την πίεση, η υγεία της επηρεάστηκε», λέει τώρα αν και διευκρινίζει ότι πλέον η ζωή της έχει αρχίσει να ισορροπεί και μάλιστα έχει βρει ξανά τον έρωτα στο πρόσωπο ενός παλιού της συμμαθητή που τον ξαναβρήκε μέσω Facebook.

Το τεστ DNA

Οταν ο Χουάν Κάρλος ήταν ακόμη βασιλιάς, δύο ισπανικά δικαστήρια απέρριψαν τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί από δυο νεαρούς για να εξεταστεί αν είναι παιδιά του μονάρχη καθώς έκριναν ότι ο βασιλιάς δεν μπορεί να λογοδοτεί.

Πλέον, τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως, καθώς ο Χουάν Κάρλος δεν είναι βασιλιάς. Και έχει 12 ημέρες για να απαντήσει στο δικαστήριο για το αν θα υποβληθεί σε τεστ DNA. Αν το αρνηθεί ο δικαστής έχει το δικαίωμα να κλείσει από μόνος του την υπόθεση υπέρ της Ινγκριντ. Εκπρόσωπος του ισπανικού παλατιού αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση αναφέροντας απλά ότι σέβεται την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.

Η Ιγκριντ σήμερα, στο σπίτι της

Η Ιγκριντ μωρό

Ο Χουάν Κάρλος

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact