ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές είχαν απείλησει την οικογένεια του Φόλεϊ πως θα τον δολοφονήσουν


«Είχαμε επικοινωνία με τους απαγωγείς και βρισκόμασταν σε μία διαπραγμάτευση με απώτερο σκοπό την απελευθέρωση του Τζέιμς» είπε ο Philip Balboni, διευθύνων σύμβουλος στον οργανισμό ειδήσεων του GlobalPost

Tζιχαντιστές είχαν επικοινωνήσει με την οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, νωρίτερα αυτό το μήνα, και τους ανακοίνωσαν πως επρόκειτο να τον δολοφονήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Philip Balboni, διευθύνων σύμβουλος στον οργανισμό ειδήσεων του GlobalPost, στον οποίο εργαζόταν ο Τζέιμς Φόλεϊ, είπε πως οι απαγωγείς του δημοσιογράφου ήταν σε επαφή με την οικογένειά του τις εβδομάδες πριν τη δολοφονία του. 

«Είχαμε επικοινωνία με τους απαγωγείς και βρισκόμασταν σε μία διαπραγμάτευση με απώτερο σκοπό την απελευθέρωση του Τζέιμς» είπε ο Balboni στο MSNBC. «Είναι αδύνατο να πω γιατί οι απαγωγείς σταμάτησαν να επικοινωνούν μαζί μας, με την οικογένεια» πρόσθεσε.

Ο Balboni στη συνέχεια ανέφερε ότι, μετά την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών στο Ιράκ πρόσφατα, η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους προειδοποίησε τους γονείς του Φόλεϊ ότι θα σκοτώσουν το γιο τους. «Δεν το είχαμε κοινοποιήσει, αλλά έφτασε μια ανακοίνωση στην οικογένεια -μετά τη βομβιστική επίθεση που άρχισαν οι ΗΠΑ- που ανέφερε ότι ο Τζέιμς θα εκτελεστεί» είπε ο ίδιος για να προσθέσει: «Ελπίζαμε και προσευχόμασταν ότι δεν θα το πράξουν και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να επικοινωνήσουμε μαζί τους ξανά. Ο Τζιμ ήταν απλά ένας αθώος δημοσιογράφος που αγαπούσε το λαό της Συρίας και μόνο ήθελε να πει την ιστορία του συριακού λαού».

Ερωτηθείς εάν πίστευε ότι οι βομβαρδισμοί συνδέονται με τη δολοφονία του Φόλει, ο Balboni, δήλωσε: «Η έναρξη των βομβαρδισμών, που καλώς αποφασίστηκαν από την κυβέρνησή μας, σφράγισε τη μοίρα του Τζιμ». 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact