ΚΟΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν τη διαμονή του Αφγανού προέδρου στο Λονδίνο!


Δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας αποκαλύπτει ότι δύο διανυκτερεύσεις του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι και της συνοδείας του, σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, κόστισαν 53.000 λίρες στους Βρετανούς φορολογουμένους…

Η βρετανική εφημερίδα «Sunday Express» αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, μιας από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, μάλλον έχει ακριβά γούστα, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο που επισκέφθηκε το Λονδίνο, για προγραμματισμένες συνομιλίες, επέλεξε για την διαμονή του ιδίου και της 40μελούς συνοδείας του, το πεντάστερο ξενοδοχείο Claridge’s, στην περιοχή Mayfair του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, κατέφθασε με την συνοδεία του τον περασμένο Φεβρουάριο στο Λονδίνο, για να λάβει μέρος στην τριμερή συνάντηση κορυφής, μεταξύ Βρετανίας, Πακιστάν και Αφγανιστάν, για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Τα έξοδα της διμερούς διαμονής στο πολυτελές ξενοδοχείο της Βρετανικής πρωτεύουσας, που ανήλθαν σε 53.000 λίρες, ανέλαβε να πληρώσει για τον πρόεδρο Καρζάι και για δώδεκα μέλη της συνοδείας του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, ενώ για τα υπόλοιπα 28 μέλη της συνοδείας του Καρζάι, τα έξοδα πλήρωσε η κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Σημειώνεται, ότι την ίδια περίοδο ο πρόεδρος του Πακιστάν, Asif Ali Zardari, που συμμετείχε στην τριμερή συνάντηση κορυφής, κατέλυσε σε ξενοδοχείο στο Κένσιγκτον και ο λογαριασμός για εκείνον και την συνοδεία του ήταν μόνο 10.000 λίρες!

Εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε για το θέμα: «Αυτό το κόστος ήταν για τα έξοδα του Αφγανού προέδρου και της συνοδείας του, που συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση κορυφής, μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Αυτή η σύνοδος κορυφής σημείωσε πρόοδο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας την αφγανική ειρηνευτική διαδικασία και την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Την ίδια περίοδο οι δηλώσεις του προέδρου Καρζάι, ότι η παραμονή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα του για 13 χρόνια έκαναν τα πράγματα χειρότερα, εξαγρίωσαν τους γονείς των Βρετανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact