ΚΟΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν τη διαμονή του Αφγανού προέδρου στο Λονδίνο!


Δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας αποκαλύπτει ότι δύο διανυκτερεύσεις του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι και της συνοδείας του, σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, κόστισαν 53.000 λίρες στους Βρετανούς φορολογουμένους…

Η βρετανική εφημερίδα «Sunday Express» αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, μιας από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, μάλλον έχει ακριβά γούστα, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο που επισκέφθηκε το Λονδίνο, για προγραμματισμένες συνομιλίες, επέλεξε για την διαμονή του ιδίου και της 40μελούς συνοδείας του, το πεντάστερο ξενοδοχείο Claridge’s, στην περιοχή Mayfair του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, κατέφθασε με την συνοδεία του τον περασμένο Φεβρουάριο στο Λονδίνο, για να λάβει μέρος στην τριμερή συνάντηση κορυφής, μεταξύ Βρετανίας, Πακιστάν και Αφγανιστάν, για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Τα έξοδα της διμερούς διαμονής στο πολυτελές ξενοδοχείο της Βρετανικής πρωτεύουσας, που ανήλθαν σε 53.000 λίρες, ανέλαβε να πληρώσει για τον πρόεδρο Καρζάι και για δώδεκα μέλη της συνοδείας του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, ενώ για τα υπόλοιπα 28 μέλη της συνοδείας του Καρζάι, τα έξοδα πλήρωσε η κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Σημειώνεται, ότι την ίδια περίοδο ο πρόεδρος του Πακιστάν, Asif Ali Zardari, που συμμετείχε στην τριμερή συνάντηση κορυφής, κατέλυσε σε ξενοδοχείο στο Κένσιγκτον και ο λογαριασμός για εκείνον και την συνοδεία του ήταν μόνο 10.000 λίρες!

Εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε για το θέμα: «Αυτό το κόστος ήταν για τα έξοδα του Αφγανού προέδρου και της συνοδείας του, που συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση κορυφής, μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Αυτή η σύνοδος κορυφής σημείωσε πρόοδο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας την αφγανική ειρηνευτική διαδικασία και την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Την ίδια περίοδο οι δηλώσεις του προέδρου Καρζάι, ότι η παραμονή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα του για 13 χρόνια έκαναν τα πράγματα χειρότερα, εξαγρίωσαν τους γονείς των Βρετανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact