ΕΛΛΑΔΑ

Οικογενειακή επιχείρηση με «μαϊμού» προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

Οικογενειακή… επιχείρηση με μαϊμού προϊόντα αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά από εκτεταμένες έρευνες και οργανωμένη επιχείρηση.

Δράστες φέρονται ένας 41χρονος Έλληνας, ο 22χρονος γιος του και η συνομήλικη σύζυγος του νεαρού. Στην υπόθεση εμπλέκεται, επίσης, ένας 36χρονος, αλλοδαπός υπάλληλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας, σε μία αποθήκη και ένα κατάστημα που ανήκουν στον 41χρονο, και βρίσκονται στις περιοχές του Κορδελιού και της Μενεμένης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.090 απομιμητικά προϊόντα εταιρειών.

Συγκεκριμένα:

2.269 ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών, 34 μπουφάν, 333 ζευγάρια γόβες, 91 πλεκτές ζακέτες, 182 ζευγάρια παντόφλες, 2.525 χάρτινες συσκευασίες παπουτσιών, 12 μπλούζες, 16 μαγιό, 433 ζώνες, «μαϊμού» αυτοκόλλητες ετικέτες αθλητικών ειδών και πλήθος σημειώσεων και τιμολογίων αγοράς απομιμητικών προϊόντων.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ο 41χρονος υπεύθυνος της αποθήκης και του καταστήματος και ο αλλοδαπός υπάλληλος, ενώ αναζητούνται ο γιος του υπευθύνου και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, από κοινού με τον 22χρονο, μετέφεραν από αποθήκη στην περιοχή του Κορδελιού, πλήθος «μαϊμού» προϊόντων, σε κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών ιδιοκτησίας της συνομήλικης συζύγου του 22χρονου.

Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 37 αποκόμματα πληρωμής κερδών τυχερών παιγνίων, που υπερβαίνουν τις 85.000 ευρώ και ερευνάται εάν έχουν χρησιμοποιηθεί από τους δράστες ως «μέσο» για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την παράνομη πώληση των «μαϊμού» προϊόντων.

Επίσης, στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε του χρηματικό ποσό των 1.275 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, παράβασης Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, σχετικά με τα απομιμητικά προϊόντα και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact