ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει

«Ο Τσίπρας με τον Σόιμπλε δρουν αλληλοσυμπληρωματικά»

«Ο τόπος χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν πολιτική αλλαγή. Δεν βγαίνει το έργο μ’ αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Βλέπω ότι ο χρόνος της κυβέρνησης αυτής τελειώνει και ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να παραμείνει στην εξουσία», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή «για να σταματήσει αυτή η παραλυτική κατάσταση, το μαρτύριο της σταγόνας και να βγει ο τόπος από το τέλμα».

Υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας με τον κ. Σόιμπλε δρουν αλληλοσυμπληρωματικά», και εξήγησε: «Η αδράνεια, η ιδεοληψία, η μικροκομματική πολιτική προσέγγιση του ενός τροφοδοτεί τις ακραίες απαιτήσεις του άλλου».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία θέλει να κλείσει η αξιολόγηση «με σωστό τρόπο, όχι μ’ έναν τρόπο που θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω την ήδη παραλυμένη αληθινή οικονομία και επιχειρηματικότητα» και εκτίμησε πως «οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης, η άρνησή της στις μεταρρυθμιστικές εκείνες προσπάθειες που μπορούν να απελευθερώσουν την οικονομία, η εμμονή της στις ιδεοληψίες κάθε μέρα που περνάει κάνουν χειρότερη και τη ζωή των Ελλήνων και την προοπτική ανάταξης της οικονομίας και εξόδου απ’ αυτό το τέλμα».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, δήλωσε ότι δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος μ’ αυτά που βλέπει και ακούει, αλλά -όπως είπε- είναι αυτονόητο ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου θέλει μια λύση, «βιώσιμη, που μπορεί να αντέξει στον χρόνο και να αντεπεξέρχεται στο κοινοτικό κεκτημένο».

Για το πρωινό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αυτονόητη την καταδίκη κάθε τρομοκρατικής επίθεσης και ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας πως «έχει ξεφύγει από τα όρια, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact