ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα όσα εγιναν στην ορκομωσία της Ρένας Δούρου

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Μανώλη Γλέζου έγινε στα Ανω Λιόσια η ορκωμοσία της Ρένας Δούρου

Περιφερειάχης Αττικής και με… τη βούλα είναι η Ρένα Δούρου, η οποία έδωσε πολιτικό όρκο, όπως είχε κάνει ως βουλευτής, ενώ είχε δίπλα της τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων, όπως είχε επιλέξει η κ. Δούρου, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο κ. Παφίλης, η κυρία Γιαννακάκη και ο κ. Τζήμερος.

Κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας των αιρετών της Περιφέρειας Αττικής, στο κλειστό Γυμναστήριο Δροσόπουλης Άνω Λιοσίων, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον». Η ίδια συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες «θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα, μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», τόνισε η Ρ. Δούρου.

«Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», παρατήρησε, κλείνοντας την ομιλία της η Περιφερειάρχης Αττικής.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της τελετής, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή») διαδήλωσαν για τη συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ,ενώ υπήρξε και φραστικό επεισόδιο με τον Ηλία Παναγιώταρο.

 

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact