ΕΛΛΑΔΑ

Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη τύπου οι γονείς των Ρωμανού και Μιχαηλίδη -Η ενσάρκωση της αντίστασης και οι λαοί που διαλύονται

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνέντευξη τύπου που παραχωρούν οι γονείς των αναρχικών κρατούμενων και απεργών πείνας στο θέατρο Εμπρός.

Πρώτη το λόγο πήρε η μητέρα του Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου (συμμετείχε στη ληστεία στο Βελβεντό με τους απεργούς πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και Νίκο Ρωμανό) η οποία είναι και η γιατρός των απερών πείνας. «Μιλάω ως μάνα και γιατρός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο Ρωμανός είναι η «ενσάρκωση της αντίστασης», αλλά και πως το Κράτος πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την πλευρά του ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, απηύθυνε κάλεσμα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να «καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του» και πρόσθεσε: «Ο γιος μου δεν στηρίχτηκε στις εντολές κανενός συστήματος»

Ο  πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη, πάλι,  έκανε έκκληση να επιτρέψουν στους «πολιτικούς κρατούμενους και τον γιο του» να ασκήσουν το «δικαίωμα στην εκπαίδευση», ενώ ο πατέραςσ του Δημήτρη Μπουρζούκου τόνισε ότι «δεν υπάρχει Δημοκρατία πουθενά». «Ενας λαός που δεν έχει μπροστά του, σαν οδηγό την ουτοπία, διαλύεται»,  προσέθεσε.

Το λόγο θα λάβουν και η γιατρός των κρατουμένων Λίνα Βεργοπούλου, ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο διευθυντής του υμνασίου-Λυκείου των φυλάκων ανηλίκων Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός και η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά.

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικογένειες των δύο απεργών πείνας.

Πέραν της συνέντευξης τύπου το απόγευμα στις 6 έχει προγραμματιστεί στο Μοναστηράκι πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πεινάς, Νίκο Ρωμανό.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact