ΚΟΣΜΟΣ

Ολοταχώς για πόλεμο: Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Ραγδαίες παγκόσμιες εξελίξεις!

«…Όλα τα γεγονότα με οδήγησαν σε μια απόφαση που έπρεπε να πάρω εδώ και καιρό: Την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ … Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχω την υποστήριξη του κόσμου στη Ρωσία γι’ αυτή την απόφαση», ήταν η κατάληξη του διαγγέλματος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε την αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας και κατήγγειλε πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μάλιστα υπέγραψε αμέσως μετά τα διατάγματα της αναγνώρισης των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, παρουσία των ηγετών των δύο περιοχών και ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση να υποστηρίξει την υπογραφή συνθηκών συνεργασίας με τους αποσχισμένους από το Ντονμπάς.

O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και o Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση αυτή.

Στον απόηχο αυτής της είδησης ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκάλεσαν Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Επίσης, κι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες με τη σειρά τους εξέφρασαν στην αντίθεσή τους με την ανακοίνωση αυτή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact