ΚΥΠΡΟΣ

«Ομαδικός βιασμός» στην Κύπρο: «Η Αγία Νάπα δεν είναι ασφαλές μέρος»

Η μητέρα της 19χρονης είπε ότι η κόρη της πάσχει από μετατραυματικό στρες και παραισθήσεις

Υπέρ της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει μέσω διαδικτύου για μποϊκοτάζ της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού με αφορμή την καταδίκη της 19χρονης Βρετανής για ψευδή καταγγελία βιασμού, τάχθηκε με δηλώσεις της στο BBC η μητέρα της νεαρής.

Μιλώντας στη δημοφιλή εκπομπή Today του ραδιοφώνου του BBC από την Κύπρο ανήμερα την Πρωτοχρονιά, η μητέρα της 19χρονης είπε ότι κατά την άποψή της η Αγία Νάπα δεν είναι ασφαλές μέρος για τουρίστριες.

«Είναι απολύτως μη ασφαλές μέρος. Και αν πας να καταγγείλεις κάτι που σου συνέβη, είτε θα γελάσουν μαζί σου από όσο μπορώ να καταλάβω, είτε στη χειρότερη περίπτωση ίσως συμβεί κάτι σαν αυτό που συνέβη στην κόρη μου», είπε η μητέρα της νεαρής Βρετανής., σύμφωνα με το philenews.com.

Η ίδια αμφισβήτησε τη γνησιότητα της δήλωσης ανάκλησης της αρχικής καταγγελίας βιασμού που αποδίδεται στην κόρη της, υποστήριξε ότι το βίντεο που δόθηκε στο δικαστήριο αποδεικνύει ότι η κόρη της δε συναίνεσε στη σεξουαλική επαφή με άλλον πλην του Ισραηλινού φίλου της, πρόσθεσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα της κόρης της παραβιάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας και συμπλήρωσε ότι θα ήθελε να παρέμβει προσωπικά ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, αν και μέχρι στιγμής δεν είχε προσωπική επικοινωνία με το Foreign Office.

Στις δηλώσεις της η μητέρα της 19χρονης είπε επίσης ότι η κόρη της πάσχει από μετατραυματικό στρες και παραισθήσεις, κατάσταση που επιτείνεται όταν ακούει άντρες να μιλούν σε ξένη γλώσσα και γι’ αυτό προτεραιότητα είναι να επιστρέψει στη Βρετανία για θεραπεία. Επιπλέον, είπε, η κόρη της κοιμάται 18 με 20 ώρες την ημέρα λόγω μιας κατάστασης που ονομάζεται υπερυπνηλία.

Αποκάλυψε επίσης ότι η κόρη της θα πρέπει να επανεξετάσει τις επιλογές σπουδών της, καθώς η σταδιοδρομία που θα ήθελε να ακολουθήσει θα ήταν αδύνατο πλέον να επιτευχθεί μετά από την καταδίκη της στην Κύπρο για πρόκληση δημόσιας βλάβης.

Η μητέρα της καταδικασθείσας νεαρής επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για εξέταση της υπόθεσης. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ίσως το Foreign Office θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίσπευση της εξέτασης της υπόθεσης.

Τέλος δήλωσε κατάπληκτη από τη στήριξη του κόσμου, ο οποίος έχει προσφέρει πάνω από 100.000 λίρες μέσω διαδικτυακού εράνου για τα δικαστικά έξοδα της κόρης της.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact