Ένα θερμόμετρο κάνει τη διαφορά.
Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον είναι αυτές που επικρατούν στην πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια και όπως κάθε υποπαραλλαγή φέρνει τα δικά της συμπτώματα και τις ξεχωριστές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν όσοι ασθενήσουν ή όσοι μολυνθούν και θέλουν να γνωρίζουν πόσο βαριά ή ήπια θα περάσουν τη νόσησή τους.
Σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία από τις νοσήσεις όσων έχουν μολυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τις υποπαραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον τα βασικά συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς της είναι πόνος στη μέση και στα πόδια, μυϊκοί πόνοι σε αρθρώσεις και κόκκαλα, πυρετός, πονοκέφαλος.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
- Ο πατέρας κρατούσε με σχοινί τον γαμπρό, η μικρή κόρη τον σκότωνε με σκεπάρνι και η γυναίκα του είπε «αποτελείωσε τον» – Το έγκλημα που προκάλεσε φρίκη σε ολόκληρη την Ελλάδα
- Χειμώνας στα σκοτάδια: Τα 3 δραστικά μέτρα που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξοικονόμηση ενέργειας
- Το μυστικό όπλο του Πούτιν ενάντια στη Δύση – Τα τρία τρωτά των δυτικών
- Το τεστ των σκαλιών: Το ύποπτο σύμπτωμα που δίνει η Όμικρον 5 λίγο πριν βγει θετικό το self test σου
Παρόλα αυτά είναι σημαντικό ακόμα και αν δεν περάσει τη νόσησή του ασυμπτωματικά ο ασθενής, να γνωρίζει πόσο ιικό φορτίο έχει, τόσο για την πορεία της νόσησής του αλλά και για το πόσο μεταδοτικός μπορεί να είναι στους γύρω του.
Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο για τον υπολογισμό του ιικού φορτίου παίζει η δεύτερη μέρα νόσησης.
Τη δεύτερη μέρα από τη στιγμή που θα βγει θετικός στο τεστ, αν ο ασθενής έχει πυρετό έως 37,5, τότε τα δεδομένα δείχνουν ότι θα το περάσει πολύ ελαφριά. Αντίθετα όσοι έχουν υψηλό ιικό φορτίο εμφανίζουν πυρετό πάνω από 38,5 τη δεύτερη μέρα.