ΥΓΕΙΑ

Όμικρον 4-5: Το σύμπτωμα της 2ης μέρας που δείχνει ότι έχεις υψηλό ιικό φορτίο και νοσείς βαριά

Ένα θερμόμετρο κάνει τη διαφορά.

Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον είναι αυτές που επικρατούν στην πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια και όπως κάθε υποπαραλλαγή φέρνει τα δικά της συμπτώματα και τις ξεχωριστές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν όσοι ασθενήσουν ή όσοι μολυνθούν και θέλουν να γνωρίζουν πόσο βαριά ή ήπια θα περάσουν τη νόσησή τους.

Σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία από τις νοσήσεις όσων έχουν μολυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τις υποπαραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον τα βασικά συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς της είναι πόνος στη μέση και στα πόδια, μυϊκοί πόνοι σε αρθρώσεις και κόκκαλα, πυρετός, πονοκέφαλος.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Παρόλα αυτά είναι σημαντικό ακόμα και αν δεν περάσει τη νόσησή του ασυμπτωματικά ο ασθενής, να γνωρίζει πόσο ιικό φορτίο έχει, τόσο για την πορεία της νόσησής του αλλά και για το πόσο μεταδοτικός μπορεί να είναι στους γύρω του.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο για τον υπολογισμό του ιικού φορτίου παίζει η δεύτερη μέρα νόσησης.

Τη δεύτερη μέρα από τη στιγμή που θα βγει θετικός στο τεστ, αν ο ασθενής έχει πυρετό έως 37,5, τότε τα δεδομένα δείχνουν ότι θα το περάσει πολύ ελαφριά. Αντίθετα όσοι έχουν υψηλό ιικό φορτίο εμφανίζουν πυρετό πάνω από 38,5 τη δεύτερη μέρα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact