ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Η λιτότητα απογοητεύει και ανησυχεί τους Ευρωπαίους

Ως έναν σημαντικό παράγοντα που αιτιολογεί τις απτές απογοητεύσεις και τις ανησυχίες στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τη λιτότητα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στην Ισπανία, μία χώρα την οποία όπως είπε στη συνέντευξή του στην El Pais είχε επισκεφθεί όταν ήταν νέος με ένα σακίδιο στον ώμο.

«Πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει (στην Ευρώπη) μια διαφορετική οικονομική στρατηγική, που συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας. Η πολιτική αυτή είναι κατά την άποψή μου ένας σημαντικός παράγοντας αιτιολόγησης των απτών απογοητεύσεων και ανησυχιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Ομπάμα, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την αίσθηση ότι η ολοκλήρωση των οικονομιών και η παγκοσμιοποίηση δεν ωφελεί όλους το ίδιο.

Η ισπανική οικονομία ξαναρχίζει να ανακάμπτει, πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά ποσοστά στην Ευρώπη, αλλά βεβαίως η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, κυρίως μεταξύ των νέων, παρατήρησε ακόμη ο Αμερικανός. «Στην Ισπανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις πολιτικές που λαμβάνουν υπόψη τους ανθρώπους, τονώνουν την ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας», πρόσθεσε, υπερασπιζόμενος την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTIP (Διατλαντική εταιρική σχέση συναλλαγών και επενδύσεων).

Σήμερα ο Ομπάμα θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της χώρας Μαριάνο Ραχόι. Ακόμη αναμένεται να έχει συνάντηση με τους ηγέτες των Podemos και Ciudadanos, προτού επιστρέψει στη ναυτική βάση της Ρότα, στη νότια Ισπανία, και αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact