ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος όπως κάναμε με την Αλ Κάιντα


Δεν θα σταλούν στρατεύματα στη Συρία – Εμφανίστηκε σκεπτικός για την εφαρμογή της εκεχειρίας στην Ουκρανία από τους φιλορώσους – Ο μοναδικός λόγος που υπήρξε κατάπαυση του πυρός ήταν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Σίγουρος ότι ο στόχος της καταστροφής του Ισλαμικού Κράτους θα επιτευχθεί εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Τα κράτη πρέπει να ενωθούν «για να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν» το ΙΚ σημείωσε ο κ. Ομπάμα τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εξαλιφθεί η απειλή από τους τχιζαντιστές.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία αλλά αντίθετα θα αναζητηθεί η ευρύτερη συνεργασία με τους συμμάχους στη χώρα αυτή.

Μιλώντας για την ουκρανική κρίση και την επιτευχθείσα κατάπαυση πυρός ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σκεπτικός για το αν οι αυτονομιστές θα τιμήσουν αυτή τη συμφωνία εκτιμώντας ότι ο μοναδικός λόγος που αυτή επετεύχθη ήταν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ερωτηθείς για το αν ΗΠΑ και ΕΕ εξακολουθούν – μετά τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός – να σχεδιάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε ότι «είναι το πιθανότερο σενάριο».

Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και αποφασισμένο να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, συμπλήρωσε ο κ. Ομπάμα προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη της συμμαχίας θα προσφέρουν στήριξη σε μη στρατιωτικό επίπεδο στην Ουκρανία.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact