ΚΟΣΜΟΣ

«Όπλο του Πούτιν η Λεπέν»: Το παρελθόν της, η σχέση της με τον Ρώσο Πρόεδρο

Η Μαρίν Λεπέν και να ήθελε δεν μπορεί να αποκρύψει τις σχέσεις της με το καθεστώς Πούτιν που έφτασαν στο σημείο της γενναίας οικονομικής βοήθειας.

Η τρίτη κατά σειρά υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν ίσως να είναι και αυτή που θα χαρίσει στην ακροδεξιά τη γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με αναλυτές το ποσοστό του 23,4% που κατάφερε να κερδίσει έναντι του 27,6% που κέρδισε ο Γαλλος Πρόεδρος είναι ένα ποσοστό που της χαρίζει ελπίδες.

Σύμφωνα με το Politico η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι έχει κλείσει επικίνδυνα η ψαλίδα ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και την υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πέν. Μία πιθανή νίκη της Λε Πέν, που θεωρείται “οπαδός” του Πούτιν, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τη δυτική συμμαχία έναντι της Μόσχας, ανατρέποντας τον ρόλο της Γαλλίας ως ηγετικής ευρωπαϊκής δύναμης, ανέφεραν στο Politico κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπό καθεστώς ανωνυμίας.

«Η Λεπέν είναι όπλο, μέρος του ευρύτερου πολέμου του Πούτιν, ένα δεύτερο μέτωπο επίθεσης στην Ευρώπη και στη δημοκρατία. Συχνά είμαι επικριτικός για τις σχέσεις του Μακρόν με τη Ρωσία, αλλά είναι ένα απαραίτητο προπύργιο στη Γαλλία σήμερα», επεσήμανε σε ανάρτηση στο Twitter ο Κασπάροφ, που είναι σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου.

Ποια είναι όμως η επικεφαλής του Ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας;

Το παρελθόν της Μαρί Λεπέν

Δικηγόρος και πολιτικός. Γεννήθηκε το 1968 σε μια όχι και τόσο παραδοσιακή οικογένεια από την οποία δεν έλειψαν ποτέ τα σκάνδαλα, οι προδοσίες, οι μεγάλες κρίσεις, ενώ στην ηλικία των 8 ετών η κατοικία της οικογένειας στο έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ζούσε κάτω από την σκιά του πατέρα της; Του Ζαν Μαρί Λεπέν. Τον δημιουργό του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, γνωστός για τις ρατσιστικές αντισημιτικές του ιδέες.

Ανάλογες οι ιδέες είχε και η ίδια που πολλές φορές μάλιστα απασχολούν τα μέσα διεθνώς.

Σάλος είχε προκληθεί το 2010 για τις δηλώσεις της για τους μουσουλμάνους που προσεύχονταν σε δρόμους της Γαλλίας

«Πρόκειται για μια κατοχή εδάφους, για συνοικίες στις οποίες εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος, είναι μια κατοχή. Ασφαλώς, δεν υπάρχουν τεθωρακισμένα, ούτε στρατιώτες όμως παρ’ όλα αυτά είναι μια κατοχή που καταπιέζει τους κατοίκους», είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Το «ξύπλυμα» της εικόνας της

Το 2015 όμως η Λε Πεν αποφασίζει να αλλάξει την εικόνα της και να διώξει όσο πιο μακριά μπορεί τα ακροδεξιές πολιτικές γραμμές.

Ξεκίνησε διαγράφοντας τον ίδιο της τον πατέρα από το κόμμα και συνέχισε με μια σειρά σημαντικών αλλαγών.

Οι σχέσεις Λε Πεν – Πούτιν

Μια πιθανή εκλογή Λε Πεν θα είχε απρόβλεπτες εξελίξεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς η Μαρί Λε Πεν διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Το κόμμα της μάλιστα έχει δανειστεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ από ρωσική τράπεζα.

Στην νέα εκλογική αναμέτρηση ωστόσο αποφάσισε να αποκηρύξει και τον Ρώσο Πρόεδρο καθώς αφαίρεσε την φωτογραφία που είχε μαζί του στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact