ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα αποφάσεων για την ομάδα Αχτσιόγλου – Μένει ή φεύγει απο τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τον οδικό χάρτη της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, συντεταγμένα, χαράσσει η ομάδα των «6+6» της Εφης Αχτσιόγλου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε την αρχική εισήγηση, η οποία έγινε -σύμφωνα με πληροφορίες- σε συνεννόηση με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος φέρεται να είπε ότι η κατάσταση αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπαράθεση που δημιουργείται μοιάζει με βούρκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πίεση των ομιλητών στη συνεδρίαση για αποχώρηση είναι μεγάλη με πηγές να αναφέρουν χαρακρηριστικά ότι το κλίμα «από κάτω» είναι πάμε να φύγουμε και αυτό που ουσιαστικά συζητούν είναι ο οδικός χάρτης εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε θα μπορούσε να γίνει συντεταγμένα.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια απόφαση σήμερα.

Οι «6+6» συνεδριάζουν πανελλαδικά από τις 11 το πρωί ύστερα από μια εκρηκτική εβδομάδα που ακολούθησε την αποχώρηση της Ομπρέλας. Μπροστά στο σκηνικό που είχε διαμορφωθεί επενέβη και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είδε Σακελλαρίδη, Κασσελάκη, Ηλιόπουλο και Τεμπονέρα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την αποχώρησή τους και υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας.

Αποχωρεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα μετά από τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρούν από το κόμμα. Σε κείμενο που δημοσιεύουν επικρίνουν τη νέα ηγεσία και τις ενέργειες Κασσελάκη, ενώ δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν «άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος».

«Από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας ήταν ο διορισμός νέων προσώπων σε θέσεις ευθύνης και η ανακοίνωση διαγραφών από τα social media, παρακάμπτοντας συνολικά τα όργανα και τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος. Η αδιαμεσολάβητη σχέση αρχηγού-λαού, με περιθωριοποίηση των αντιπροσωπευτικών οργάνων, δεν είναι ανώτερη μορφή δημοκρατίας, αλλά η πεμπτουσία ενός επικίνδυνου λαϊκισμού», επισημαίνουν.

«Αποκορύφωμα αποτέλεσε το διάγγελμα του νέου Προέδρου στο οποίο πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε σχέση με τις διαγραφές. Η ομιλία του στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο», προσθέτει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς», καταλήγουν οι αποχωρήσαντες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αποχώρησης

Ολομέλεια Πόλης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης 18-11-2023

Τα χρόνια της κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε τη δύναμη που εξέφρασε ένα πολιτικό σχέδιο απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο που εκφράστηκε με τις μνημονιακές πολιτικές. Ήταν ενεργό κομμάτι των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων και κατόρθωσε να τα εκφράσει πολιτικά. Αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας ήταν η κυβέρνηση της Αριστεράς. Η κυβερνητική περίοδος χαρακτηρίστηκε από τον συμβιβασμό και την εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρόλα τα λάθη και τις αδυναμίες κατάφερε να εκφράσει σημαντικά αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ήττα του 2019, βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει απολέσει σημαντικό μέρος της εκλογική του δύναμης και αποκομμένο από τμήματα της κοινωνίας και των κινημάτων.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact