ΚΟΣΜΟΣ

Ορκίστηκε ο Μπάιντεν: Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία»

Λαμπρή και με πλήθος πολλών διάσημων έγινε η ορκωμοσία Μπάιντεν. H πρώτη ομιλία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Η ορκωμοσία Μπάιντεν ολοκληρώθηκε και ο εκλεκτός των Δημοκρατικών, ανακηρύχθηκε επίσημα ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο όρκος που έδωσε ο Μπάιντεν ενώπιον του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, έγινε σε μια λαμπρή τελετή, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλο τον πλανήτη, χωρίς όμως την παρουσία πολιτών.

Συγκεκριμένα, μετά την έφοδο που έκαναν οι ακροδεξιοί οπαδοί του Τραμπ στο Καπιτώλιο και με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα ενόπλων οργανώσεων πάρθηκαν έκτακτα μέτρα.

Η Ουάσινγκτον έγινε απόρθητο φρούριο και στους δρόμους με το χέρι στη σκανδάλη, βρέθηκαν 25.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς. Ταυτόχρονα, η κυκλοφορία απαγορεύτηκε, όπως και το να πλησίαζε κάποιος που δεν έχει εξουσιοδοτημένη άδεια, κοντά στα σημεία που θα παρευρίσκοταν ο Τζο Μπάιντεν.

Έτσι, η ορκωμοσία έγινε δίχως την παρουσία πολιτών, αλλά το παρών έδωσε τόσο η ελίτ του αμερικανικού πολιτικού κόσμου, όσο και πλήθος διάσημων καλλιτεχνών. Παρόλα αυτά, αισθητή ήταν η απουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου.

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο μιας ιδέας»

Ο Τζο Μπάιντεν στην έναρξη της ομιλίας του, μετά την ορκωμοσία, είπε πως «σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

Παράλληλα, είπε ότι «Αυτή είναι η ημέρα της Δημοκρατίας… ο λαός ακούστηκε», ενώ συμπλήρωσε πως «όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα».

Επίσης, κάλεσε για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

«Μόλις πήρα έναν ιερό όρκο, που όλοι αυτοί οι πατριώτες πήραν. Εμείς, ο λαός, ζητάμε πιο τέλεια ένωση. Αλλά η αμερικανική ιστορία βασίζεται όχι σε έναν από εμάς, όχι σε κάποιους από εμάς, αλλά σε όλους μας», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

«Έχουμε πολλά να επιδιορθώσουμε, να επουλώσουμε, να χτίσουμε και να κερδίσουμε. Λίγοι άνθρωποι στην ιστορία του έθνους βρέθηκαν αντιμέτωποι με προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η πανδημία έχει κοστίσει περισσότερους πολίτες από όσους έχασε η Αμερική κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Δείτε live εικόνα:

Πώς έγινε η ορκωμοσία

Αρχικά, στη σκηνή που είχε στηθεί για την ορκωμοσία, εμφανίστηκε η Lady Gaga και ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο.

Η διάσημη καλλιτέχνιδα σε μία ξεχωριστή ερμηνεία έδωσε τη δική της νότα τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Μάλιστα, μαγνήτισε όλα τα βλέμματα και αρχικά «έκλεψε την παράσταση», με την λαμπερή παρουσία της.

Κρατώντας ένα χρυσό μικρόφωνο, τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και έμεινε στην ιστορία της χώρας.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε η Jennifer Lopez, όπου τραγούδησε και έστειλε τις ευχές της, στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Έπειτα, η Καμάλα Χάρις ορκίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

Μάλιστα, σε ανάρτηση στο Twitter, έγραψε το εξής:

«Για τους ανθρώπους – Πάντα»

Η στιγμή που ορκίζεται η Καμάλα Χάρις, ως η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ:

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν και ορκίστηκε, με αποτέλεσμα να είναι επίσημα από σήμερα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αρνούνται την ορκωμοσία οι οπαδοί Τραμπ

Εκατομμύρια οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, αρνούνται όχι μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα του Νοεμβρίου, αλλά και την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ακολουθούν μαρτυρίες ψηφοφόρων του Τραμπ, που συνέλεξε τηλεφωνικά.

«Όταν ορκίστηκε ο Τραμπ, ήμουν τόσο χαρούμενη… Τώρα, δεν θέλω να δω τηλεόραση», είπε χαρακτηριστικά η Γκία Μάξον, καθηγήτρια γκόγκας, πιστή καθολική και ένθερμη οπαδός του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

«Είχα πάει σε δύο συγκεντρώσεις του Τραμπ, ήταν εκπληκτικές εμπειρίες, απίστευτα θετικές και χαρμόσυνες. Οι υποστηρικτές του Τραμπ δεν διαπράττουν τέτοιες βιαιότερες (σ.σ. όπως στο Καπιτώλιο), ήταν σκηνοθετημένες για να τους κάνουν να σιωπήσουν. Φοβάμαι, είμαι θυμωμένη. Έμεινα έκπληκτη που κάτι τέτοιο συνέβη στην Αμερική. Φοβόμουν για την ασφάλεια (του Τραμπ) αυτά τα τέσσερα χρόνια, προσπάθησαν τόσο πολύ να τον ρίξουν. Τελικά, βρήκαν τον τρόπο να τον δολοφονήσουν», είπε.

«Αλλά δεν πιστεύω ότι θα φύγει, αυτή θα είναι η αρχή κάποιου άλλου πράγματος, του Trump Media (σ.σ. όμιλος μέσων ενημέρωσης) ή κάποιου άλλου. Ελπίζω ότι θα ιδρυθεί ένα νέο κόμμα, το Κόμμα των Πατριωτών, αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο, το τέλος του δικομματισμού», κατέληξε.

Ο Ντακ ΜακΛίνκο, από την αγροτική κομητεία του Μπράντφορντ, στην Πενσιλβάνια, είπε ότι «δεν θέλει να δει να καταστρατηγείται το Σύνταγμα». «Αν οι Δημοκρατικοί καταργήσουν το κολέγιο των εκλεκτόρων, η αγροτική Πενσιλβάνια, η αγροτική Αμερική, δεν θα έχει πλέον φωνή, θα ακούγονται μόνο οι μεγάλες αστικές ζώνες», υποστήριξε.

«Η χώρα δεν ήταν ποτέ τόσο διχασμένη. Μας αντιμετωπίζουν σαν Ναζί. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είδε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης αμέσως μετά την απελευθέρωση, δεν υπάρχει χειρότερη προσβολή. Κι όμως, το κάνουν. Και μετά, λένε να ενώσουμε τη χώρα! Η διαδικασία καθαίρεσης (του Τραμπ) είναι αντισυνταγματική. Φαίνεται ότι ξεχνάνε πως τον ψήφισαν 75 εκατομμύρια άνθρωποι. Θα προσπαθήσουν να τον καταστρέψουν όταν φύγει, όμως εγώ πιστεύω ότι θα συνεχίσει να παίζει κάποιον ρόλο (…) Το (κίνημα του) λαϊκού εθνικισμού είναι μεγαλύτερο από τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα εξαφανιστεί», διαβεβαίωσε.

Η Σάρον ΜακΓκέτρικ, εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρεία στο Κλιαργουότερ της Φλόριντας είπε ότι «έχει την εντύπωση ότι (ο Μπάιντεν) θα ξηλώσει ό,τι έκανε ο Τραμπ».

«Θα ήθελα να δω να συνεχίζεται η μεταναστευτική πολιτική, με το τείχος (…) ή οι δασμοί σε βάρος της Κίνας… Έχω την εντύπωση ότι δεν θα έχουμε πλέον επιλογή, δεν θα έχουμε ελευθερία έκφρασης. Θέλουν επίσης να μας πάρουν τα όπλα», ισχυρίστηκε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact