ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το «σκοτεινό Διαδίκτυο» του ΣΥΡΙΖΑ

Δεκάδες; Εκατοντάδες; Είναι αριθμήσιμο μέγεθος τα τρολ ή είναι λίγοι και ακριβοί οι «μουτζαχεντίν» του πληκτρολογίου, που με τη μέθοδο του πολλαπλασιασμού δημιουργούν χυδαία και επαίσχυντα hashtags και επιχειρούν δολοφονίες χαρακτήρων;

Τι σχέση μπορούν να έχουν με όλα αυτά διάσημοι ηθοποιοί, ένας δικηγόρος συχνός επισκέπτης στο Άγιο Όρος, ένας πολιτικός μηχανικός και ο γιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που… λατρεύει τις τράπεζες; Την απάντηση στον δημοσιογραφικό χώρο την ήξεραν οι περισσότεροι.

Ήρθε όμως ο Πάνος Σκουρλέτης, πικραμένος και απογοητευμένος από την απαξίωση στο πρόσωπό του από τον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, και έβγαλε όλη την «υποχθόνια αριστερίλα». Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας…

Η ήττα, η ανανέωση, το κλίμα εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες θα βγάλουν προς τα έξω όλα τα κακώς κείμενα που ζήσαμε ως χώρα. Με την απίστευτη τοξικότητα και τα fake news που δημιούργησαν τα μέλη της υπόγας της Κουμουνδούρου. Ποιοι κρύβονται λοιπόν στην υπόγα; Και πώς διαχειρίζονται τα χρήματα των κομματικών επιδοτήσεων από τις οποίες πληρώνονται ώστε να προχωρούν σε άθλια προπαγάνδα και δολοφονίες χαρακτήρων; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να υπάρξει παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών μετά και την αποκάλυψη Σκουρλέτη για αυτό το σκοτεινό Διαδίκτυο του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο μεγαλοδημοσιογράφος…

Ο εμπνευστής και κλειδοκράτορας εκατό και πλέον λογαριασμών ήταν βεβαίως γνωστός δημοσιογράφος της Αριστεράς. Θα έλεγε κανείς ότι είχε τον ρόλο του «στρατολόγου» για υπαλλήλους που προσλαμβάνονταν στο κόμμα δήθεν ως δημοσιογράφοι και γίνονταν υπηρέτες τής πιο άθλιας σταλινικής πρακτικής. Ήταν το αρχιτρόλ. Έγραφε επώνυμα και τα δεκάδες τρολ που «εξουσίαζε» αναπαρήγαγαν τα γραφόμενά του, κλιμακώνοντας την αήθη επίθεση.

«Όταν ένα εμετικό σχόλιο το αναπαράγουν 40, 50 ή ακόμη και 100 διαφορετικά προφίλ, τότε γίνονται trends και μένουν ψηλά στη λίστα αναζήτησης», λέει μια πηγή στην «Political» που φαίνεται να ξέρει καλά τι συνέβαινε στην υπόγα της Κουμουνδούρου. «Ο συγκεκριμένος είχε αυτήν τη τακτική. Έγραφε κάτι και αμέσως έμπαιναν δυο τρεις γνωστοί και επώνυμοι της Αριστεράς, ανέβαζαν το σχόλιό του και έτσι έδιναν το σύνθημα για τους υπόλοιπους. Ακολουθούσαν εκατοντάδες σχόλια με το συγκεκριμένο χάσταγκ και η δουλειά γινόταν πιο εύκολη».

Ο δικηγόρος…

Πρόκειται για έναν γνωστό ποινικολόγο που έχει περάσει από χίλια κύματα μέχρι να γίνει «το πιο πιστό σκυλί» -όπως τον αποκαλούσαντου συστήματος. Μέχρι και πριν να ξεκινήσουν τις ακραίες επιθέσεις από το… υπόγειο του Twitter, ο συγκεκριμένος έγραφε ασταμάτητα μέσω του Facebook. Οι ύβρεις του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και σε κάθε στέλεχος της κυβέρνησης από το 2019 και μετά τον έκαναν «γνωστό» στον αριστερό χώρο.

Πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, μετακινήθηκε και αυτός προς την Αριστερά. Οι ακραίες επιθέσεις του είχαν σκοπό να γίνει αρεστός στον Aλέξη Τσίπρα και τους στενούς συνεργάτες του. Όμως, έμεινε στο «γάβγισμα», όπως λένε οι σύντροφοί του, και δεν αξιοποιήθηκε ποτέ και σε καμία θέση. Έστω για τα μάτια του κόσμου.

Η μόνη του χρησιμότητα -όπως λέει πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ- ήταν η χωρίς αμοιβή συνδρομή του σε όποιο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δικαστικά θέματα. Τσάμπα χρήσιμος ηλίθιος…

Σημείωση: ο συγκεκριμένος «χρήσιμος υβριστής» με κάποιο τρόπο είχε προσπαθήσει να βρεθεί κοντά και στη Νέα Δημοκρατία παλαιότερα, αλλά απέτυχε!

Ο ηγέτης των… fake news

Και άλλος δικηγόρος μπλεγμένος στο παιχνίδι, με ιδιαίτερη λατρεία στο Άγιο Όρος ο συγκεκριμένος, είναι η ηγετική μορφή του συστήματος των τρολ. Είναι o εμπνευστής του εμετικού και σεξιστικού συνθήματος που αναφερόταν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι ο αρχιδιακινητής και εμπνευστής των περισσότερων fake news. Οι επαφές του με το εξωτερικό και οι νομικές του γνώσεις ήταν το υπερόπλο του συστήματος. Οι επαφές του με συγκεκριμένη ΜΚΟ του εξωτερικού τον δυνάμωσε οικονομικά και η σχέση του με συγκεκριμένα μέλη αυτής της οργάνωσης εκνεύρισε ακόμη και συντρόφους του την περίοδο της παντοδυναμίας του. Ήταν το στέλεχος που έδινε τις κατευθύνσεις για τις επιθέσεις, ενώ ήταν σε συνεχή συγκρουσιακή κατάσταση με ένα από τα δεξιά χέρια του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι ομηρικοί καβγάδες του με τον στενότερο σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα (Ν.Α.) ήταν τόσο συχνοί και έντονοι που κανείς δεν καταλάβαινε γιατί ανέχονταν τη συμπεριφορά του. Τώρα, μετά τις αποκαλύψεις για το σύστημα των τρολ… όλοι ξέρουν.

Οι ηθοποιοί

Πολύ σημαντικό ρόλο στις επιθέσεις μέσω Διαδικτύου είχε και πολύ γνωστός ηθοποιός. Δεν ήταν πρώτης γραμμής, ούτε καν δεύτερης. Είχε όμως τις άκρες στην «αριστερόστροφη υπόγα» να περνάει ζωή χαρισάμενη έως ότου… άρχισαν τα πολύ σοβαρά. Η έπαρση και η αλαζονεία είναι κακοί συνοδοιπόροι! Ο εν λόγω ηθοποιός είχε και τα δύο στοιχεία στον μέγιστο βαθμό. Οι αριστερές ακραίες συνιστώσες είναι στο πλευρό του τώρα που έχει εξαφανιστεί.

Ο λόγος της εξαφάνισης δεν έχει να κάνει με τις αποκαλύψεις των τρολ που έρχονται, αλλά με δικαστικές περιπέτειές του που δεν έχουν λάβει μεγάλη έκταση δημοσιότητας, αλλά είναι πολύ σοβαρές. Μιλάμε για κατηγορίες και καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ανήλικων κοριτσιών πριν από λίγα χρόνια.

Μάλιστα, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, η στήριξη που έχει λάβει από προβεβλημένα στελέχη της… Αριστεράς είναι απίστευτη.

Χαρακτηριστικά… αναφέρουμε ότι βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ σε αναρτήσεις της έγραφε πως ο συγκεκριμένος είναι απλώς κατηγορούμενος, ενώ σε άλλες περιπτώσεις «καταδίκαζε» οποιονδήποτε είχε καταγγελία εις βάρος του. Ο συγκεκριμένος ηθοποιός έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στο να στρατολογήσει ηθοποιούς ή άλλου είδους καλλιτέχνες προκειμένου να ενορχηστρωθούν επιθέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες και ως «βοηθό» είχε γνωστό κωμικό που μέσω Διαδικτύου πραγματοποιούσε αστήριχτες καταγγελίες και επιθέσεις σε ηθοποιούς αλλά και σε όποιον δεν «ομιλούσε την… Αριστερήν», σύμφωνα με όσα λένε πολύ αξιόπιστες πηγές που ήταν στην πρώτη σειρά στα stand up comedies του βοηθού. Ο βοηθός τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε σταματήσει τις «εμφανίσεις» του σε μεγάλους χώρους. Η εύλογη απορία που προέκυψε ήταν πώς βιοπορίζεται; Πέραν των παραπάνω, σημαντική εμπλοκή στα τρολ της υπόγας φαίνεται να παίζει ένας ακόμη ηθοποιός -πασίγνωστος- ο οποίος επίσης κρύβεται πίσω από ανώνυμα προφίλ και υβρίζει με τρόπο σκαιότατο οποιονδήποτε δεν κινείται στα… αριστερά.

Τα αφεντικά

Ένας δικηγόρος, ένας «δημοσιογράφος», ένας ηθοποιός και το ταίρι ενός «πολιτικού μηχανικού», όπως τον αποκαλούσαν επειδή «γκρέμιζε» τα πάντα, είναι τα αφεντικά του σκοτεινού Διαδικτύου στον ΣΥΡΙΖΑ!

Στον… στρατό υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι. Έμμισθοι κάποιοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Το βαθύ πηγάδι διαθέτει ακόμη και ανταποκριτές εξωτερικού με ψεύτικα προφίλ. Το πρώτο γραφείο στήθηκε κάπου στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου κάποτε έβγαινε μια μικρής κυκλοφορίας εφημερίδα ακραίας συνιστώσας.

Δυστυχώς ο αρχηγός αυτής της υπόγας δεν ζει πια. Δεν λειτουργούσε όμως τότε ως υπόγα αλλά ως κομματικό εργαλείο. Απλώς τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει την ανιούσα από τις πλατείες και τις καταγγελίες, ο ρόλος του αναβαθμίστηκε. Από απλός αριστερός έγινε κομματικό στέλεχος και πήρε σημαντική θέση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ήταν άνθρωπος των ειδικών αποστολών και δεν ήθελε να συμμετέχει σε δολοφονίες χαρακτήρων. Ήταν ένας γνήσιος αριστερός που δυστυχώς η υπόγα προσπαθούσε να τον σύρει στις τοξικές τακτικές», μας λένε οι ίδιες πηγές. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε πολλές συμπάθειες -λόγω του χαρακτήρα του- και σε άλλα κόμματα. «Είχε ήθος, ήταν εργατικός και πολύ αυστηρός με τους συνεργάτες του… αυτό τον “έφαγε” από το σύστημα που ήθελε… μουτζαχεντίν ενάντια στον Μητσοτάκη. Δεν θα έπαιζε τα βρόμικα παιχνίδια που ήθελαν οι ιδρυτές των τρολ. Η τοξικότητα γύρω του τον ανάγκασε να αποχωρήσει σταδιακά από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε αξιόπιστη πηγή που ήταν στο πλευρό του μέχρι το τελευταίο καιρό.

Μarka

Η σκληροπυρηνική δολοφόνος χαρακτήρων. Με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου και συνεχή ροή αναρτήσεων με υβριστικό περιεχόμενο και διασπορά ψευδών ειδήσεων…

Οι φήμες για το ποιος ή ποια κρύβεται πίσω από το πιο χυδαίο τρολ δίνουν και παίρνουν. Δύο είναι τα πρόσωπα που φαίνεται να κρύβονταν πίσω από το προφίλ. Μέλος της στενής «οικογένειας» ηγετικού στελέχους της Αριστεράς, η μία εκδοχή. Μιας γυναίκας με έντονη προσωπικότητα και πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που δεν επεδίωκε την προβολή. Η δεύτερη εκδοχή αφορά έναν αριστερό πολύ αψύ και μπρουτάλ τύπο με μικρή καριέρα στον χώρο των δικηγόρων.

Ο μικρός του στρατός 10-20 ατόμων είχε στον «χώρο ευθύνης» του πάνω από 50 ψεύτικα προφίλ και για αυτό είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως πίσω από τη Μarka κρύβεται εκείνος. Όμως, υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: και τα δύο πρόσωπα να έχουν διαχειριστεί το συγκεκριμένο προφίλ. Η φήμη πως πίσω από αυτό το προφίλ ήταν πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει βάση. Όλοι όμως στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν… όπως ξέρουν και πού είχε το γραφείο της ομάδας του ο συγκεκριμένος «δικηγόρος»…

Πεν Νταλαούρα

Άνδρας μεσόκοπος με αριστερές, υποτίθεται, καταβολές. Όπλο του συστήματος των τρολ με εντολές απευθείας από τον «μεγαλοδημοσιογράφο», τον δικηγόρο συχνό επισκέπτη στο Άγιο Όρος και στενά συνδεδεμένο με την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα. Οι επιθέσεις του και τα χάσταγκ που δημιουργούσε και δημιουργεί έχουν ως σκοπό καθαρά τη δολοφονία χαρακτήρων.

Δεν ήταν ένα απλό προφίλ. Ήταν η «φωνή» των πιο αβυσσαλέων επιθέσεων. Η συνεργασία του με επώνυμα στελέχη άλλων ακροαριστερών παρατάξεων μπήκαν στο μάτι των Αρχών και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο «εντοπισμός του» δεν έγινε από έλεγχο αλλά από… καρφωτή συντρόφου που είχε ενεργό ρόλο στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Παράλληλα, είχε στενή φιλία με δημοσιογράφο εφημερίδας της Αριστεράς, η οποία είχε πολύ ενεργή δράση με φεμινιστικές ομάδες.

Μάλιστα, υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο για τη «δημοσιογράφο» που ζητάει από διαζευγμένη μητέρα να υποστηρίξει πως ο πρώην σύζυγός της έχει κακοποιήσει το παιδί τους προκειμένου να τον εξοντώσουν μια και καλή. Η «δημοσιογράφος» έπεσε σε τοίχο, καθώς η μητέρα την ηχογραφούσε και έδωσε το σχετικό ντοκουμέντο στον πατέρα προκειμένου να κινηθεί νομικά όταν θα έρθει η στιγμή.

Οι στενές σχέσεις του προφίλ «Πεν Νταλαούρα» με ΜΚΟ έβγαλαν στη φορά και χρηματοδοτήσεις που λάμβανε από δύο έως σήμερα οργανώσεις. Η μία έχει διαλυθεί, ενώ η άλλη είναι από την Ιταλία. Μάλιστα, η σχέση του με την υποτιθέμενη μητέρα της μικρής Μαρίας στον Έβρο έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Το πυροβόλο των τρολ, εκτός από επιθέσεις σε συγκεκριμένα άτομα, στο παρελθόν με το πραγματικό του όνομα ήταν και ο εκφραστής του υποτιθέμενου αριστερού πλεονεκτήματος και λίγο πιο παλιά είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλους επώνυμους για παραβατική συμπεριφορά.

Sideris Left – Ισίδωρος Λως

Από το μακρινό 2011 μέχρι και το 2018-19 ήταν ο Sideris Left και είχε επιθετική ρητορική προς όλα τα επίπεδα: από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον υπάλληλο σε ένα εργοστάσιο.

Μοναδικό κριτήριο, να έχει αντισταθεί στη «δυσωδία της υπόγας». Ακόμη και μια ανάρτηση κατά της δικής τους Αριστεράς έφτανε για να στοχοποιήσει ο συγκεκριμένος πρόσωπα ή ακόμη και προφίλ. Στέλεχος στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Μέχρι το 2019 οι ακραίες επιθέσεις του έγιναν αντικείμενο έρευνας έπειτα από δεκάδες καταγγελίες. Μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε το όνομά του και αποκαλύφθηκε η δράση ενός επαναστάτη του πληκτρολογίου, αν και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το timeline.

Λίγο καιρό αργότερα εμφανίστηκε στο Twitter το προφίλ… Πεν Νταλαούρα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η συνέχεια του Sideris Left, αλλά, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το σκληροπυρηνικό τρολ Πεν Νταλαούρα δεν είναι ο Ισίδωρος… αλλά πολύ πιο σημαντικός παίκτης της πολιτικής σκηνής, κολλητός του Αλέξη Τσίπρα, που το τελευταίο καιρό δεν ασχολείται με την τέχνη του αλλά… βγάζει λόγους. Μάλιστα, δείχνει -για τα μάτια του κόσμου- να έχει γυρίσει την πλάτη στην Αριστερά.

The roof is on fire και ο γιος του βουλευτή

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβαινε τα σκαλοπάτια δυο δυο όταν συγχωρεμένος πια δημοσιογράφος, στενός συνεργάτης του Μαξίμου, διηύθυνε εφημερίδα από το κέντρο της Αθήνας. Η αξιοποίησή του ξεκίνησε όταν… έδωσε συντρόφους.

Ο Χ.Σ. ήταν πάντα το χρήσιμο εργαλείο. Κολλητός φίλος γιου καταδικασμένου για τρομοκρατία και φυσικά «αδελφός» με τον γιο πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ιδιαίτερη αγάπη για τις… τράπεζες!

Οι δολοφονίες χαρακτήρων, οι ύβρεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα χυδαία hashtags που έγιναν συνθήματα σε συναυλίες και πορείες, οι επιθέσεις και στοχοποιήσεις σε απλούς χρήστες του Διαδικτύου, πολίτεςψηφοφόρους της ΝΔ που τους χαρακτήριζε «παιδοβιαστές» και «φασίστες», ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Δραχμend

Ο επιστήμονας με τον δικό του εκδοτικό οίκο. Με ξεχωριστό στιλ, πιο εμμονικό και πιο φιλοΛΟΑΤΚΙ προφίλ. Το τρολ που αποκαλύφθηκε όταν τα «πεσίματά» του στρέφονταν αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χρησιμοποιούσε το εμετικό χάσταγκ για τον Πρωθυπουργό και πάντα άφηνε υπονοούμενα για τις προτιμήσεις του. Όταν δεν χυδαιολογούσε, σε ειρωνευόταν. Τον περιγράφουν ως έναν από τους πιο σκληρούς ακροαριστερούς με δράση σε πολλά επίπεδα.

Για όλα αυτά απαιτούνται σαφείς απαντήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης οφείλει να πάρει αποστάσεις από όλα αυτά, εκτός βέβαια αν συνεχίζει να τα εκτρέφει όπως έκανε ο προκάτοχός του.

Παράλληλα, η ελληνική δικαιοσύνη και ο Άρειος Πάγος πρέπει να παρέμβουν προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατρακύλα στον δημόσιο βίο και να αποκαλυφθούν επιτέλους τα ονόματα και οι διευθύνσεις όλου αυτού του σκοτεινού δικτύου.Νίκη Κεραμέως: «Θα καθιερωθούν φίλτρα και αυστηρά κριτήρια για την επιλογή διοικήσεων στο δημόσιο»Νίκη Κεραμέως: «Θα κασ

Πηγή: Nίκος Τσιλιπουνιδάκης / Political

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact