ΙΣΤΟΡΙΑ

Όταν ο Χίτλερ εξύμνησε την ανδρεία των Ελλήνων!

Όταν οι Ιταλοί επιτέθηκαν στην Ελλάδα πίστευαν ότι θα χρειάζονταν μερικές ημέρες για να κυριεύσουν τη χώρα.

Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου- 83 χρόνια από την ημέρα που ο Μεταξάς κήρυξε δικτατορία.

Η συγκινητική φωτογραφία με την ελληνίδα μάνα που αποχαιρετά το γιο της στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο Ωστόσο, οι Έλληνες στρατιώτες πολέμησαν με θάρρος στο Αλβανικό Μέτωπο και ανάγκασαν τα ιταλικά στρατεύματα σε υποχώρηση.

Μετά την αποτυχία του Μουσολίνι, ο Χίτλερ αναγκάστηκε να επέμβει και οι Γερμανοί εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Οι Έλληνες στρατιώτες αντιμετώπισαν τη γερμανική εισβολή από τα οχυρά της γραμμής Μεταξά και πολέμησαν μέχρις ότου οι Γερμανοί εισήλθαν στη χώρα από τα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση σε συνθηκολόγηση. Χρειάστηκαν 219 ημέρες για να «πέσει» η Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Δυτικής Ευρώπης που είχαν καταληφθεί από το Ράιχ σε ελάχιστο χρόνο.

Τον ηρωισμό των Ελλήνων εξύμνησε και ο ηγέτης των Ναζί, Αδόλφος Χίτλερ, σε ομιλία του στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ, μια εβδομάδα μετά τη κατάληψη της Ελλάδας. Στην ομιλία του έκανε τον απολογισμό της βαλκανικής εκστρατείας και εξύμνησε τους Έλληνες στρατιώτες, δηλώνοντας ότι θα άφηνε ελεύθερους τους Έλληνες αιχμαλώτους λόγω της ανδρείας που επέδειξαν στο πεδίο της μάχης.

Δείτε τι είπε ο Χίτλερ για τους Έλληνες:

«Οφείλω στην ιστορική αλήθεια να πραγματοποιήσω διάκριση μεταξύ του ελληνικού λαού και εκείνης της ολιγάριθμης καταστροφικής ηγεσίας, η οποία, εμπνευσμένη από έναν αγγλόδουλο βασιλιά, είχε κατά νου λιγότερο τα πραγματικά καθήκοντα της πολιτικής ηγεσίας στο ελληνικό κράτος απ΄ ό,τι την εξυπηρέτηση των σκοπών της βρετανικής πολεμικής πολιτικής. Στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα γι΄ αυτό».

«Χάριν της ιστορικής δικαιοσύνης είμαι υποχρεωμένος να διαπιστώσω ότι από τους αντιπάλους οι οποίοι μας αντιμετώπισαν ήταν ιδιαίτερα ο Έλληνας στρατιώτης που πολέμησε με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο. Συνθηκολόγησε τότε μόνον όταν κάθε περαιτέρω αντίσταση ήταν αδύνατη και επομένως μάταιη.[…] Για τον ηττημένο και ατυχή ελληνικό λαό αισθανόμαστε ειλικρινή συμπάθεια. Υπήρξε θύμα του βασιλιά του και μιας μικρής παρασυρμένης ηγετικής κλίκας. Ωστόσο αγωνίστηκε με τόσο μεγάλη γενναιότητα ώστε ακόμη και οι εχθροί του δεν μπορούν να αρνηθούν την εκτίμησή τους προς αυτόν.[…] Οι Έλληνες αιχμάλωτοι αφέθηκαν ή θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι λόγω της γενικής ανδρείας στάσης των στρατιωτών αυτών».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

To μήνυμα του Λυβικού Στρατού για τον Χαφτάρ: Thank you Greece for keeping him safe

Το αεροσκάφος του ισχυρού άνδρα της Λιβύης προσγειώθηκε…

Γάλλοι κομάντος για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έπειτα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι…

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Τρίτη συνεχή ημέρα με άγριες συμπλοκές αλλοδαπών

Νέα άγρια επεισόδια στην «πρωτεύουσα» των πολυπολιτισμικών συγκρούσεων…

Αυτός είναι ο Τούρκος λιμενικός που απείλησε με όπλο Έλληνες ψαράδες

Άκρως προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες ψαράδες κοντά…

Το «γλεντήσανε» οι παίκτες της Σίτι με 22 «καuτά» μοντέλα!

Παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι αφού έκαναν… πάρτι επικρατώντας…

«Πριν πω στους γονείς σου ότι πέθανες, θα δω το προφίλ σου στο Facebook»

Τροχαία, ψυχές ανθρώπων που φεύγουν τόσο άδικα, τόσο…

«Πράσινο φως» απο το αιγυπτιακό κοινοβούλιο για στρατιωτική επίθεση κατά το δοκούν!

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο εκχώρησε…
contact