ΚΟΣΜΟΣ

Οταν οι Μπους πήγαν για ψάρεμα με τον Πούτιν: Πώς τον τρόμαξαν και πώς εκείνος τους έβαλε τα γυαλιά [εικόνες]

Ηταν το 2007, όταν δύο Μπους- ο πρώην και νυν τότε πρόεδρος των ΗΠΑ- και o Πούτιν μπήκαν σε μία βάρκα και πήγαν για ψάρεμα.

Ο Τζορτζ Μπους, ο νεότερος, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για αυτή τη διμερή συνάντηση κορυφής, στο νέο του βιβλίο. Και μεταξύ άλλων γράφει τι τρόμαξε τον Ρώσο πρόεδρο σε εκείνη την επίσκεψη, αλλά και πώς εκείνος τους έβαλε τα γυαλιά.

«Στις αρχές του 2007, πήρα τηλέφωνο τον μπαμπά και του ζήτησα να καλέσουμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Walker’s Point (σ.σ. το εξοχικό της οικογένειας Μπους στο Κένεμπουνκπορτ, του Μέιν)», γράφει ο Μπους, διηγούμενος τη φιλοξενία που παρείχαν στον Ρώσο πρόεδρο, για ένα διήμερο ψαρέματος και συζητήσεων για τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα στην Πολωνία και την Τσεχία.  

Ο πρεσβύτερος Μπους ενθουσιάστηκε με την ιδέα και την 1η Ιουλίου του 2007 ο Πούτιν έφτασε στις ΗΠΑ. «Ο μπαμπάς τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Νιου Χαμσάιρ και τον συνόδευσε με ελικόπτερο στο Walker’s Point. Μετά μας πήγε βόλτα με ένα ταχύπλοο», γράφει ο Μπους.

«Αρχικά ο Πούτιν τρόμαξε με την ιδέα ενός 83χρονου πρώην προέδρου στο τιμόνι ενός σκάφους που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αλλά τελικά του άρεσε η βόλτα. Ο μεταφραστής του έμοιαζε έτοιμος να… πετάξει από το πίσω μέρος του σκάφους). Το επόμενο πρωί, κάναμε μεγάλη συζήτηση για τα πυραυλικά συστήματα και μετά πήγαμε για ψάρεμα», γράφει ο Μπους.

Εκεί, ο Ρώσος πρόεδρος τους… έβαλε τα γυαλιά. «Ο Πούτιν ήταν ο μόνος που έπιασε κάτι», παραδέχεται ο Μπους, ενώ όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από εκείνη την επίσκεψη, ο Ρώσος δεν παρέλειψε να σηκώσει ως… τρόπαιο το ψάρι, για τους φωτογράφους που ήταν στην ακτή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact