ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αυτή ήταν η τελευταία φράση των πιλότων της Malaysia που κατερρίφθη


Αγωνιώδεις οι προσπάθειες επικοινωνίας Ουκρανών και Ρώσων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να ανακτήσουν την επικοινωνία – Οι φιλορώσοι αυτονομιστές υποστηρίζουν πως δεν έχουν ικανά όπλα για να καταρρίψουν ένα Boeing

 

Τη στιγμή που η έκθεση των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων για την τραγική κατάληξη της πτήσης MH17 των μαλαισιανών αερογραμμών, αποκαλύπτει πως το αεροσκάφος χτυπήθηκε από εξωτερικό παράγοντα ενώ πετούσε πάνω από το Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι κυβερνήτες του αεροσκάφους που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ και είχε προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ διατηρούσε κανονική επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας.

Στις 13.08 (τοπική ώρα) ο κυβερνήτης του Boeing έδωσε το στίγμα του, αλλά περίπου δέκα λεπτά αργότερα η φωνή του ακούστηκε για τελευταία φορά με τη φράση: «Romeo November Delta, Malaysian One Seven».

Μετά τις 13.20 η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε παρά τις προσπάθειες των ελεγκτών να επικοινωνήσουν με τον κυβερνήτη.

«Malaysia ένα επτά, με λαμβάνετε;», ρώτησε ένας από τους αρμοδίους στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας την ερώτησή του ακόμα τρεις φορές, δίχως να πάρει απάντηση.

Μην μπορώντας να έρθει σε επαφή με την πτήση MH17 το κέντρο επικοινώνησε με ένα δεύτερο κέντρο εναέριας κυκλοφορίας στο Ροστόφ της Ρωσίας, όπου οι αρμόδιοι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν ότι δεν κατάφεραν να συνομιλήσουν με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ούτε να το εντοπίσουν στα ραντάρ τους.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πόρισμα, ερωτήθηκε ακόμα και το πλήρωμα ενός δεύτερου αεροσκάφους που πετούσε εκείνη τη στιγμή σε κοντινή απόσταση από το μαλαισιανό Boeing αν τα όργανά του μπορούσαν να το εντοπίσουν, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.

«Εξαφανίστηκε», δήλωσε ο Ουκρανός ελεγκτής για να απαντήσει εκείνος από το Ροστόφ: «Ναι, τίποτα. Δε βλέπουμε τίποτα».

Η προσπάθεια για επικοινωνία συνεχίστηκε μέχρι τις 13.35, ωστόσο το αεροσκάφος είχε ήδη καταπέσει στην περιοχή Τόρεζ της επαρχίας Ντόνετσκ, με τους 298 επιβαίνοντες να έχουν ήδη βρει τραγικό θάνατο.

Τώρα, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το αεροπλάνο δεν παρουσίαζε κανένα τεχνικό πρόβλημα, ούτε φαίνεται να υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση σε ζωτικά όργανα του αεροπλάνου, αλλά διαλύθηκε στον αέρα έπειτα από βλάβη που προκλήθηκε από μεγάλο αριθμό αντικειμένων «υψηλής ενέργειας» που το χτύπησαν εξωτερικά.

Την ίδια στιγμή, κι έπειτα από τις κατηγορίες κατά των φιλορώσων αυτονομιστών ότι εκείνοι κατέρριψαν το Boeing, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών ισχυρίζεται πως δεν έχουν στη διάθεσή τους ικανά όπλα για να μπορέσουν να καταρρίψουν το αεροπλάνο της Malaysia Airlines.

«Δεν μπορώ να πω παρά ένα πράγμα: απλούστατα δεν έχουμε τεχνικό εξοπλισμό ικανό να καταρρίψει ένα Boeing, περιλαμβανομένου αυτού του μαλαισιανού αεροπλάνου», δήλωσε ο αυτοανακηρυχθείς πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες επικοινωνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας:

Ουκρανία – Boeing : Malaysian ένα επτά, Ντνίπρο

Ουκρανία – Boeing: Malaysian ένα επτά, Ντνίπρο

Ουκρανία – Boeing: Malaysian ένα επτά, Ντνίπρο

Ρωσία – Ουκρανία: Σας ακούμε, εδώ Ροστόφ

Ουκρανία – Ρωσία: Ροστόφ, βλέπετε το Malaysian… απαντάει;

Ρωσία – Ουκρανία: Όχι, μοιάζει ότι το στίγμα χάνεται

Ουκρανία – Ρωσία: Δεν, απαντά ούτε στις δικές μας κλήσεις

Ρωσία – Ουκρανία: Δεν απαντά στις κλήσεις;

Ουκρανία – Ρωσία: Δεν το βλέπουμε

Ρωσία – Ουκρανία: Ναι, εξαφανίστηκε

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact