ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ «σκληρός» για να μιλήσει ο συνεργός του Μαζιώτη

Πολύ «σκληρός» για να μιλήσει ο συνεργός του Μαζιώτη

Ο «Καθαρός» τρομοκράτης που συνελήφθη  το βράδυ της Τετάρτης στον Βύρωνα  αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άντρα μεταξύ 30-33 ετών, πολύ γεροδεμένο, που γνωρίζει την ιταλική γλώσσα και αρνείται συνεργαστεί και να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς.

Ωστόσο, για τους αστυνομικούς αποτελεί μυστήριο η ταυτότητά του, ενώ φέρεται να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, καθώς η δακτυλοσκοπική εξέταση έδειξε πως είναι «καθαρός».

Οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στα κρατητήρια ανέφεραν πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά δυνατό άντρα, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέκα άτομα τον κρατούσαν, για να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που μιλά ιταλικά, είναι με βεβαιότητα Έλληνας υπήκοος.

Σημαντικό εύρημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι η ατζέντα του που περιέχει λέξεις όπως «τάπερ» (σημαίνει εκρηκτικοί μηχανισμοί), «λουκάνικα» (σημαίνει εκρηκτική ύλη) και «ποδήλατα» (παραπέμπει σε τρόπο διαφυγής μετά από “χτύπημα”).

Τον εντόπισαν τυχαία

Η Αντιτρομοκρατική έφθασε στα ίχνη του, όταν πριν από δέκα ημέρες έφθασε μια πληροφορία για το γκαράζ του Βύρωνα. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη και προέκυψε ότι είχε ενοικιαστεί τον Ιούνιο του 2013 από έναν Έλληνα πολίτη. Συγκεκριμένα, είχε χρησιμοποιηθεί ταυτότητα πλαστή, που όμως αντιστοιχούσε σε πραγματικά στοιχεία, τα οποία προφανώς είχαν υφαρπάξει οι δράστες από έναν πολίτη.

Το σημαντικό, δε, είναι ότι στο μισθωτήριο συμβόλαιο βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Στο γκαράζ που άνοιξαν, βρέθηκε η σχάρα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα κλειδιά του οχήματος και έτσι έγινε αμέσως αντιληπτό πως ο χώρος είχε ενοικιαστεί από άτομα του Επαναστατικού Αγώνα.

Αμέσως μπήκε στο μικροσκόπιο και άρχισαν να το παρακολουθούν, για να δουν ποια άτομα θα το επισκεφθούν, ώστε να τα συλλάβουν. Το απόγευμα της Τετάρτης εμφανίστηκε ο νεαρός για να αφήσει τα κλειδιά του γκαράζ στο καφενείο, όπως του είχε υποδείξει ο ιδιοκτήτης, και τότε δύο αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Ο ίδιος αντιστάθηκε και πάλεψε με τους αστυνομικούς, που όμως κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί την Κυριακή και οδηγήθηκε εκ νέου στη ΓΑΔΑ. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε δικηγόρο και μίλησε με την κ. Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης τον αναγνωρίσει, να συνδράμει στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΒΕΝΙΑΜΗ, ΦΕΣΣΑ ΚΑΙ Ν.Δ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact