ΚΟΣΜΟΣ

Ούτε εμβόλια, ούτε φάρμακα: Αυτό είναι το αντίδοτο στον κορωνοϊό που επιβάλλει στους πολίτες ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Τα 1,5 εκατομμύρια έχουν φτάσει τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα, την ώρα που οι κάτοικοι πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό και δεν είναι εμβολιασμένοι.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αναγκάστηκε να βγάλει τον στρατό στους δρόμους για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ πρώτα παρέλασαν χιλιάδες στρατιωτών με ειδικές στολές βιολογικού πολέμου.

Οκτώ τουλάχιστον θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα που το 2020 έκλεισε τα σύνορά της προσπαθώντας να προστατευτεί από τον κορωνοϊό όμως δεν τα κατάφερε. Ο μη εμβολιασμός του πληθυσμού και η μη πρόσβαση στα κατάλληλα σκευάσματα οδηγούν τη χώρα.

Με αυτά τα δεδομένα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, μέσω των κρατικών ΜΜΕ, ζητάει από τους πολίτες να αντιμετωπίσουν την πανδημία με γαργάρες αλατόνερου και με κατάποση βοτάνων, τα οποία θυμίζουν γιατροσόφια εντελώς μακριά από τη δυτική προηγμένη ιατρική.

Η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα,«Rodong Sinmun» συνέστησε θεραπείες όπως τσάι με τζίντζερ ή αγιόκλημα και ένα ρόφημα με φύλλα ιτιάς ενώ η χώρα αρνείται την εξωτερική ιατρική βοήθεια, όπως αναφέρουν δυτικά Μέσα.

Για τους ήδη νοσούντες η κρατική τηλεόραση συμβουλεύει να χρησιμοποιούν παυσίπονα όπως η ιβουπροφαίνη καθώς και αμοξυκιλλίνη και κάποια αντιβιοτικά.

Ο ιός ονομάζεται απλά «πυρετός» στα κρατικά Μέσα και οι περισσότερες συμβουλές για την καταπολέμηση του αλλά και των απλών συμπτωμάτων του γίνονται σαν να πρόκειται για ένα απλό κρυολόγημα, εξ ου και οι «Χιλιάδες τόνοι αλατιού» που εστάλησαν στην Πιονγκγιάνγκ για να παρασκευαστεί ένα «αντισηπτικό διάλυμα», σύμφωνα με τα ίδια κρατικά μέσα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact