ΕΛΛΑΔΑ

«Οχι» στη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη λένε οι Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιου

Οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετες στην απόφαση της κυβέρνησης για μετεγκατάσταση προσφύγων στο νησί.

Μάλιστα σε κοινή ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πως η ανεξέλεκτη άφιξη προσφύγων θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που κάποιοι θεωρούν ότι θα λύσει και καταλήγουν ότι η αλληλεγγύη μπορεί να αποδειχθεί μέσω της στήριξης των δομών στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίες δεν ζημιώνουν τις τοπικές οικονομίες ή το ΑΕΠ της χώρας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των Ενώσεων Ξενοδόχων της Κρήτης:

“Οι Ενώσεις ξενοδόχων Κρήτης με αίσθημα ευθύνης στην παράδοση αλλά και στο μέλλον του τόπου μας και με αφορμή την συζήτηση γύρω από την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, δηλώνουμε την κατηγορηματική άρνηση μας σε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο με τον τροπο που επιχειρηθηκε την προηγουμενη εβδομαδα .

Εχοντας υποψιν μας  την οικονομική καταστροφή των νησιών του Βόρειου Αιγαίου οπως επισης  την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα των κατοίκων της Λέσβου, Χίου, Σάμου Κω κλπ  ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  να προστατεύσουν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας { ΚΡΗΤΗ } που προσφέρει τόσα πολλά στη ντόπια οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας μας .

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση προσκάλεσε  τέσσερις δήμαρχους  της Κρήτης  να αποφάσισουν και να υποδείξουν χώρους φιλοξενείας μεταναστών χωρίς προηγουμένως να ακούσουν την κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς για να χαράξουν  απο κοινού γραμμή για το μέλλον του νησιού.

Προφανώς ορισμένοι αμέλησαν ότι η Κρήτη προσφέρει άνω του 15% του ΑΕΠ της Ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα μέσα στην τεράστια οικονομική κρίση που βιώνουμε περιοχές όπως οι δικές μας πρέπει να μείνουν αλώβητες από τις μεταναστευτικές ροές για να συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Η αλληλεγγύη και η συνεισφορά μας προς όλους τους συνάνθρωπους μας είναι γνωστή χιλιάδες χρόνια.

Μια ανεξέλεγκτη άφιξη μεταναστών στην Κρήτη θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα σε σχέση με αυτά που κάποιοι νομίζουν ότι θα λύσει.

Οι κ.κ Δήμαρχοι, στην συζήτηση που θα έχουν με την ΠΕΔΚ να λάβουν σοβαρα υπόψιν τους τα παραπάνω.

Το μέλλον του τόπου μας είναι κοινή έννοια για όλους μας.

Η αλληλεγγύη μας μπορεί να αποδειχθεί ακόμα μια φορά στηρίζοντας τις δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίες δε θα έχουν κανένα οικονομικό βάρος στις τοπικές οικονομίες και στο ΑΕΠ της χώρας.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.”

Πηγή: flashnews.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact