ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάει για την βόμβα μεγατόνων ο Παναθηναϊκός!

Το μπαμ του καλοκαιριού πάει να κάνει ο Παναθηναϊκός! Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε πρόταση μαμούθ στον 29χρονο Βραζιλιάνο ζογκλέρ Μπερνάρντ κυνηγώντας μια μεταγραφή από άλλες δεκαετίες.

Κι όμως: Ο Παναθηναϊκός χτυπάει στα ίσα Βραζιλιάνο, 14 φορές διεθνή, που είχε αμοιβή 6,3 εκατ λίρες το 2021 στην Έβερτον!

Έναν παίκτη που προορίζεται για τη θέση «10» και αν ολοκληρωθεί θα σηματοδοτεί την ολοκληρωτική επιστροφή του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα. Η πρόταση που του έχει καταθέσει είναι εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα και φυσικά ακόμα και για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό καθώς θα πρέπει να γυρίσουμε σε άλλες δεκαετίες για να βρούμε παρόμοια συμβόλαια.

Το θέμα δεν είναι απλά η πρόταση αλλά ότι ο Παναθηναϊκός έχει τύχη στην υπόθεση και το παλεύει με νύχια και με δόντια τα τελευταία 24ωρα.

Ο Μπερνάρντ μπορεί να κάνει τη διαφορά, βάζοντας στη «μηχανή» των Πράσινων την ποιότητα του, αλλά και την τεράστια εμπειρία του από το υψηλότερο επίπεδο. Με τον Παναθηναϊκό να του δίνει το ρόλο του μαέστρου στον αγωνιστικό χώρο, για να αλλάξει τις δημιουργικές ισορροπίες.

Αν και Βραζιλιάνος ο Μπερνάρντ έχει περισσότερο ευρωπαϊκή νοοτροπία. Έτσι δε θέλει να συνεχίσει στην Σαρίγια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου ανήκει απ’ το 2021. Δεν αισθάνεται άνετα να αγωνίζεται εκεί, στην καλύτερή του ποδοσφαιρική ηλικία. Μια κατάσταση που πάει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κάνει τα πάντα για να φέρει τον βραχύσωμο παικταρά. Με ένα deal άκρως δαπανηρό.

Τον θέλει στον άξονα

Ο Μπερνάρντ έχει την ποιότητα να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Το ποδοσφαιρικό του στυλ τον κάνει να θέλει χώρο στον άξονα, γι’ αυτό και όταν επιλέγεται να παίξει εξτρέμ ξεκινά απ’ τα αριστερά ενώ είναι δεξιοπόδαρος και κάνει διαγώνιες κινήσεις. Παρότι φαίνεται να έχει κάνει τα περισσότερα παιχνίδια του στα άκρα, κυρίως στη Σαχτάρ αυτό ήταν αρκετά παραπλανητικό. Διότι οι Ουκρανοί είχαν ποδοσφαιριστές που διαρκώς άλλαζαν θέσεις και αναστάτωναν κάθε άμυνα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει τον Βραζιλιάνο για ρόλο Βιγιαφάνιες. Δηλαδή τον προορίζει για τον άξονα, δίνοντάς του μέτρα με την μπάλα για να βγάλει την τεράστια και αδιαμφισβήτητη ποιότητά του. Διαθέτει τρεξίματα, μέτρα με την μπάλα, εξαιρετικό επίπεδο και με τα δύο πόδια, ικανότητα στο κάθετο παιχνίδι αλλά και στην εκτέλεση όποτε χρειαστεί! Ως άκρως επιθετικό 8άρι θα μπορούσε να πει κανείς. Αν και φυσικά πρόκειται για παίκτη που ανεβάζει ποιοτικές σκάλες το Τριφύλλι σε όποια θέση κι αν τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής.

Ηγέτης παντού!

Αναφορικά με την καριέρα του, τα λόγια είναι περιττά. Πλούσιο βιογραφικό, χωρίς να σημαίνει πως άλλαξε πολλές ομάδες. Προέρχεται απ’ τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ είχε δοθεί δανεικός ένα χρόνο στην Ντεμοκράτα. Με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο Μινέιρο έκανε 73 συμμετοχές, είχε 16 γκολ και 19 ασίστ. Φτάνοντας στο σημείο να κληθεί (2012) στην Εθνική Βραζιλίας! Ύψιστη τιμή για όποιον κατάγεται απ’ τη χώρα της «σελεσάο». Το ντεμπούτο του μάλιστα, το είχε κάνει σε φιλικό με την Αργεντινή (ήττα 2-1) το Νοέμβριο του 2012. Από μεγάλες διοργανώσεις συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 και στο Confederations Cup που διεξήχθη ένα χρόνο νωρίτερα. Συνολικά έχει 14 ματς με την πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, 1 γκολ και 2 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2013, η Σαχτάρ Ντόνετσκ τον έφερε στην Ευρώπη. Όχι εύκολα, καθώς χρειάστηκε να πληρώσει 25 εκ. ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο! Λογικό ποσό αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας του, στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες του 2013. Χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν πήγαν χαμένα. Για μια πενταετία, ο Μπερνάρντ ήταν ο ηγέτης των Ουκρανών. 156 συμμετοχές, 28 γκολ και 35 ασίστ ήταν ο απολογισμός του. Κέρδισε 3 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 3 Super Cup με τη Σαχτάρ.

Το 2018 ως ελεύθερος, ήθελε να πάει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Το κορυφαίο στον πλανήτη. Την Premier League. Η Έβερτον τον προσέγγισε και συμφώνησε μαζί του. Στα «ζαχαρωτά» έμεινε για μια τριετία, αγωνιζόμενος σε 84 ματς, ενώ πέτυχε 8 γκολ και είχε 7 ασίστ. Το αγωνιστικό του στυλ τον έκανε ένα απ’ τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.

Από το 2021 ανήκει και αγωνίζεται στην Σαρίγια απ’ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχοντας 32 συμμετοχές, 7 γκολ και 5 ασίστ.

(SDNA.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact