ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιος θαυμασμός για την ανακάλυψη στην Αμφίπολη

Μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους δημοσιογράφους – Δημοσιεύματα από ολόκληρο τον κόσμο αναφέρονται στις ανασκαφές – Εκτενές ρεπορτάζ και από τον Τύπο των Σκοπίων

Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, με δημοσιεύματα από το βρετανικό δίκτυο BBC, το περιοδικό Time, τον βρετανικό Guardian, τη γαλλική Le Figaro, ακόμα και ιστοσελίδες της Ταιβάν και της Ινδίας, κάνουν λόγο για τη «σημαντική ανακάλυψη» στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών.

Το περιοδικό Time στην ηλεκτρονική του έκδοση κάνει λόγο για τα ευρήματα στην περιοχή που χρονολογούνται από την εποχή της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως αποκλείεται να πρόκειται για τον τάφο του, καθώς όπως διευκρινίζεται στο κείμενο ο Μέγας Αλέξανδρος «πέθανε στη Βαβυλώνα και μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο για την ταφή το 323 π.Χ.».

Την ίδια στιγμή, ο βρετανικός Guardian αναφέρεται στην ανακάλυψη των αρχαιολόγων στην Αμφίπολη που σηματοδοτεί μία σημαντική αποκάλυψη, ενώ ταξιδεύει τον αναγνώστη στο σημείο χάρη στις περιγραφές με τις μεγαλοπρεπείς Σφίγγες που «φρουρούν» τον τάφο.

Ο Telegraph σε δημοσίευμά του μεταφέρει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ένα «εξαιρετικά σημαντικό εύρημα», αλλά και εκείνες της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη για τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εύρημα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παράλληλα, δίνεται η περιγραφή των μαρμάρων που δομούν τον τάφο, καθώς και οι διαστάσεις του.

«Οι Έλληνες ελπίζουν ότι βρήκαν στην Αμφίπολη τον τάφο μέλους της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον χώρο και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα.

«Ο τάφος αναμένεται να ανοιχτεί τις ερχόμενες δύο εβδομάδες», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Nbc News που επισημαίνει ότι το σημείο φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις και αποτυπώνει τη μεγαλοπρέπεια των ευρημάτων με τις Σφίγγες «τα μυθικά πλάσματα που συνδυάζουν χαρακτηριστικά ανθρώπου, πτηνού και λιονταριού».

Την ίδια ώρα, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters και ρεπορτάζ της Washington Post, γίνεται λόγος για τον μακεδονικό τάφο που ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη, ενώ υπάρχει αναφορά και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αρχαιολογικό χώρο.

Με τίτλο του «Υπάρχουν πολλοί που εικάζουν ότι βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το δίκτυο Business Insider της Αυστραλίας, έχει εκτενές ρεπορτάζ για την Αμφίπολη, κάνοντας αναφορά στη ζωή του βασιλιά των Μακεδόνων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και δημοσιεύματα από ινδικές ιστοσελίδες που μιλούν για πέπλο «μυστηρίου» που περιβάλλει την ανακάλυψη, ενώ η είδηση ταξιδεύει μέχρι και την Ταιβάν, όπου το ρεπορτάζ κάνει λόγο για τα ευρήματα και τις δηλώσεις της αρχαιολόγου κυρίας Περιστέρη.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει και ο Τύπος των Σκοπίων με το πρακτορείο Mia να αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμάρα, αλλά και σε δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου που κάνει λόγο για σπουδαία ευρήματα της ελληνικής γης που πιστοποιούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact