ΚΟΣΜΟΣ

Παιδιά μεταναστών από το Μεξικό μεταφέρθηκαν κρυφά στη Νέα Υόρκη

Ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας προειδοποίησε ότι θα προσφύγει κατά της κυβέρνησης Τραμπ

Παιδιά μεταναστών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό ενδέχεται να μεταφέρθηκαν κρυφά σε κέντρα φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραψε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Την ίδια ώρα, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας αυτής προειδοποίησε ότι θα προσφύγει κατά της κυβέρνησης Τραμπ ενάντια στην πρακτική χωρισμού των οικογενειών.

Το τηλεοπτικό κανάλι New York 1 μετέδωσε σήμερα το πρωί ένα βίντεο που δείχνει πέντε κοριτσάκια, συνοδευόμενα από ενήλικους, να περπατούν γύρω στη 1 τα ξημερώματα και να κατευθύνονται σε ένα κέντρο φιλοξενίας στο Χάρλεμ. Τα παιδιά μιλούσαν ισπανικά, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δημοσιογράφος του καναλιού υποστήριξε ότι είχε στην κατοχή του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο για παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα, όμως δεν μπόρεσε να τις επιβεβαιώσει από επίσημη πηγή.

Το κανάλι έδειξε επίσης ένα άλλο βίντεο, με παιδιά να βγαίνουν από το κέντρο φιλοξενίας μία ώρα αργότερα, με τα κεφάλια τους καλυμμένα με κουβέρτες, έτσι που είναι αδύνατον να αναγνωριστούν.

Το κέντρο αυτό, που ανήκει στην ένωση Cayuga Centers, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση αυτή. Στον ιστότοπό της η ένωση εξηγεί ότι τοποθετεί τα παιδιά των μεταναστών σε ισπανόφωνες ανάδοχες οικογένειες, μέχρι να είναι δυνατόν να επιστρέψουν στους συγγενείς τους που έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ ή να σταλούν πίσω στη χώρα καταγωγής τους.

Την Τρίτη ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατηγορώντας την κυβέρνηση Τραμπ ότι «παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα» των παιδιών και των οικογενειών τους. «Γνωρίζουμε πλέον ότι περισσότερα από 70 παιδιά έχουν τοποθετηθεί σε ομοσπονδιακά κέντρα φιλοξενίας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, επειδή έχουν επικοινωνήσει και με άλλα κέντρα», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Η Νέα Υόρκη θα δράσει (προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη) για να μπει τέλος σε αυτήν την άσπλαχνη και σκόπιμη επίθεση εναντίον των κοινοτήτων των μεταναστών και να μπει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση πολιτική μια και καλή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily News, που επικαλείται μια ομοσπονδιακή πηγή, περισσότερα από 300 παιδιά έχουν σταλεί ήδη στη Νέα Υόρκη.

Η οργάνωση New York Immigration Coalition, η οποία είχε αγωνιστεί πέρσι κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος της κυβέρνησης που απαγόρευε την είσοδο σε μετανάστες προερχόμενους από συγκεκριμένες, μουσουλμανικές χώρες, οργανώνει για σήμερα το απόγευμα μια διαδήλωση έξω από την έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν, για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα των προσφύγων και να καταγγείλει την πολιτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact