ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Απόπειρα πραξικοπήματος η πρωινή εισβολή στην κρατική τηλεόραση;


Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις οδήγησαν τους διαδηλωτές εκτός κτιρίου κι έθεσαν το κτίριο υπό φρούρηση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

Πακιστανοί διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του εθνικού τηλεοπτικού σταθμού “PTV” στο Ισλαμαμπάντ ενώ, λίγες ώρες αργότερα, η τάξη αποκαταστάθηκε με την επέμβαση του στρατού και των παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις οδήγησαν τους διαδηλωτές εκτός κτιρίου κι έθεσαν το κτίριο υπό φρούρηση, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδιδε σε απευθείας μετάδοση πλάνα που δείχνουν πλήθος να εισβάλει στο κτίριο αφού νωρίτερα είχε παραβιάσει την πύλη εισόδου. Το δίκτυο “PTV” διέκοψε προσωρινά τη μετάδοση του προγράμματός του ύστερα από την έφοδο των διαδηλωτών στα γραφεία του.

«Εισέβαλαν στα γραφεία του PTV», δήλωσε παρουσιαστής ειδήσεων λίγο πριν από την διακοπή του προγράμματος και πρόσθεσε ότι «το προσωπικό του PTV, το οποίο ασκεί τα δημοσιογραφικά καθήκοντά του ξυλοκοπήθηκε». Πηγή του PTV υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι διαδηλωτές κατέλαβαν το control και κατέστρεψαν μηχανήματα.

Τα αίματα είχαν ανάψει από νωρίς σήμερα το πρωί,όταν διαδηλωτές κραδαίνοντας κοντάρια επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στην πακιστανική πρωτεύουσα ύστερα από εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος έχει στυλώσει τα πόδια τονίζοντας πως δεν παραιτείται. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ κι ένας ακόμη ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια,όπως μετέδωσαν τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact