ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: «Η έξοδος από το Δ.Ν.Τ. είναι η αρχή για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της»

Στην έξοδο της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την προσπάθεια επιστροφής στη χώρας μας των γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Αρχικά, ο πρώην υπουργός μίλησε για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  

«Η έξοδος από τη μέγγενη της επιτήρησης που έχουν επιβάλει οι πιστωτές μας, είναι κάτι που το θέλουμε όλοι, πρέπει να γίνει με σωστό σχεδιασμό, γιατί περνάει μέσα από συμπληγάδες. Το κάνει με σωστό τρόπο η κυβέρνηση.
Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση, ενώ θα έπρεπε να είναι υποστηρικτική είναι υπονομευτική. Λένε πως οτιδήποτε και να υπογραφεί, εγώ δεν το αναγνωρίζω. Αυτό δημιουργεί τη λεγόμενη ανασφάλεια δικαίου σε όποιον συναλλάσσεται με τη χώρα», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον Real FM.

«Η έξοδος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι η αρχή για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Η ομιλία Σαμαρά την Παρασκευή τα μεσάνυχτα στη Βουλή, αποτέλεσε την αφετηρία για αλλαγές και παρεμβάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Η φορολογία εξοντώνει τη μεσαία τάξη. Πρέπει να υποστηριχθούν άμεσα, πολιτικά και ιδεολογικά μέσα σε μία συσπείρωση στελεχών στη Νέα Δημοκρατία. Η ψαλίδα μπορεί να κλίσει. Αν προχωρήσουμε έτσι, θα κόψουμε πρώτοι το νήμα», σχολίασε ακόμα ο πρώην υπουργός.

 «Θέλω να κάνω έκκληση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Διανύουμε τόσο κρίσιμη φάση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το αύριο της χώρας. Η συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις περί κουμπαράδων, δημιουργούν ένα κλίμα πάρα πολύ βαρύ για τη χώρα», σημείωσε ακόμα ο Πάνος Παναγιοτόπουλος.

«Θα καταδικάσω όλες τις ακραίες δηλώσεις από όπου και αν προέρχονται. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε μία ατελείωτη κινδυνολογία η οποία βαραίνει την ατμόσφαιρα στη χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες .

«Είναι μια περίεργη είδηση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις που αφορούν τα ελληνοτουρκικά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε θέματα άμυνας, νομίζω ότι αποκλίνουν πλήρως από τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου.

Είναι μια παρά φύση πολιτική συνεργασία η οποία περισσότερο δείχνει μια ευκαιριακή σύμπραξη με κοινή επιδίωξη να ικανοποιηθεί η βουλιμία για την εξουσία», τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Πριν από μία δεκαετία, όποιος έλεγε για συνεργασία Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ θα εθεωρείτο ή αιθεροβάμων ή ανόητος. Προφανώς τα δύο κόμματα συνεργάστηκαν στη βάση μιας πλατφόρμας θέσεων κοινής αποδοχής. Τώρα αν ο κ. Καμμένος συμφωνήσει με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση… Γι αυτό μιλάω για μια συνεργασία χωρίς αρχές», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Σε ότι αφορά τη νομική κινητοποίηση στο αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ο Π. Παναγωτόπουλος είπε:

«Όλοι οι φίλοι της Ελλάδος, είναι ευπρόσδεκτοι πόσο μάλλον όταν είναι λαμπερά πρόσωπα που μπορούν να μας δώσουν επικοινωνιακή δυναμική σε αυτό το αίτημα. Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες και να προχωρήσουμε κινητοποιώντας την διεθνή κοινή γνώμη. Σε αυτό βοηθάει πολύ η επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact