ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγούλης προς ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Χούντα είχε βάλει φίμωτρο στον λαό

Οργή για τον αποκλεισμό από την Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος

Την οργή του Στάθη Παναγούλη προκάλεσε η αντικατάστασή του στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής. Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής καταγγέλλει πως «μόνο η Χούντα είχε βάλει φίμωτρο στο Λαό».

Όπως σημειώνει ακόμη, «κατά την περίοδο της Χούντας, γνώρισα δεκατρία κρατητήρια, φυλακές και εξορίες και ως εκ τούτου είμαι ο μοναδικός στην Επιτροπή που γνωρίζει τόσο καλά τη φυλακή “από μέσα” και όλη εν γένει τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Παναγούλη:

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού μου έργου συμμετέχω σε δύο Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων. Η μια εξ αυτών είναι ειδική μόνιμη επιτροπή και ονομάζεται «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων». Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της παραπάνω Επιτροπής, στις 11:00 π.μ., κατά την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μας ενημέρωνε για την κατάσταση στις φυλακές της χώρας, προσήλθα κανονικά, μετά και την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 36/19.11.2015 Πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής κ. Βασιλικής Κατριβάνου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής με ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικατέστησε με άλλον συνάδελφο, χωρίς ωστόσο να με έχουν ειδοποιήσει εγγράφως, όπως προβλέπεται. Σε σχέση με την παραπάνω αντιδεοντολογική τακτική, επισήμανα στην κ. Πρόεδρο ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκα εγκαίρως για την αντικατάστασή μου, παρά ταύτα η κ. Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι μπορώ να παραμείνω χωρίς δικαίωμα λόγου.

Στο σημείο αυτό της θύμισα ότι μόνο η Χούντα είχε βάλει φίμωτρο στο Λαό. Χωρίς να θέλω να μειώσω κανένα συνάδελφο από την Επιτροπή, με την παρούσα κάνω γνωστό ότι, κατά την περίοδο της Χούντας, γνώρισα δεκατρία κρατητήρια, φυλακές και εξορίες και ως εκ τούτου είμαι ο μοναδικός στην Επιτροπή που γνωρίζει τόσο καλά τη φυλακή «από μέσα» και όλη εν γένει τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.

panagoulis

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact