ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 5-0

Παναθηναϊκός – Εργοτέλης 5-0

Στο πιο παραγωγικό ημίχρονο της δεκαετίας του ο Παναθηναϊκός πέτυχε πέντε γκολ και… καθάρισε με περίπατο (5-0) τον Εργοτέλη! Χατ τρικ από Μπεργκ, 2 γκολ ο Κλωναρίδης!

Έτσι έπαιξαν

Μετά από καιρό, οι τρεις Κροάτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν μαζί στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού». Ο Πέτριτς και ο Σίλντενφελντ ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν το τελευταίο διάστημα ενώ ο Πράνιτς ήταν σε καλή κατάσταση και επανήλθε στο αρχικό σχήμα. Σε διάταξη 4-4-2 σε ρόμβο, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερά στην άμυνα ο Χουχούμης, δεξιά ο Μπούρμπος και ο Ταυλαρίδης με τον «Σίφο» στο κέντρο της άμυνας. Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Ατζαγκούν και Πράνιτς μπροστά του. Ο Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη.

Από κει και πέρα, ο Εργοτέλης ξεκίνησε με 4-2-3-1. Στην εστία των Κρητικών ήταν ο Καρουσάκης, αριστερό μπακ ο Λυκογιάννης, δεξί ο Τζανακάκης και στα στόπερ ο Γκέντσογλου με τον Φιντέλεφ. Μπογκντάνοφ και Ρέντζας τα αμυντικά χαφ, Γιουσούφ, Καζναφέρης, Χαντί στην μεσοεπιθετική τριάδα και στην κορυφή ο Μπαμ-Μπαμ!

Ξέσπασμα!

Ασταμάτητος, καταιγιστικός, απλά χορταστικός! Στο πιο παραγωγικό ημίχρονο των τελευταίων χρόνων(τελευταίο 5-0 σε ημίχρονο την σεζόν 2001-2002, στο 8-0 επί της Παναχαϊκής) ο Παναθηναϊκός έκανε… ποδαρικό στην Λεωφόρο, προσφέροντας γκολ και θέαμα στον κόσμο. Επί της ουσίας… τιμώρησε τον Εργοτέλη, ο οποίος μπήκε δυνατά με δύο πολύ καλές στιγμές(4′ δοκάρι Μπογκντάνοφ, 6′ πλασέ Χαντί-απόκρουση Στιλ) αλλά στην συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις της τρομερής επιθετικής τριάδας του «τριφυλλιού» που έκανε… παπάδες. Πέτριτς, Κλωναρίδης και Μπεργκ ήταν «δαιμονισμένοι» και μαζί με τον καταπληκτικό Χουχούμη από αριστερά έκαναν φύλλο και φτερό την άμυνα των Κρητικών που τους πήρε η κατηφόρα!

Σε ένα ποδοσφαιρικό πάρτι, ο Παναθηναϊκός έβαλε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο, παρέδωσε μαθήματα επιθετικού παιχνιδιού, παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας. Ο Μάρκους Μπεργκ ξαναπήρε το… όπλο του και «πυροβόλησε» τρεις φορές(13′, 15′, 43′), δείχνοντας έτοιμος για όλα, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης είχε ανοίξει τον δρόμο στο 8′ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ενώ ο Ταυλαρίδης έκανε ένα παιδικό όνειρο πραγματικότητα στο 24′! Σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού και μάλιστα στο τέρμα που βρίσκεται στο πέταλο της «13». Τουλάχιστον έτσι… νόμιζε ο ίδιος αλλά και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς τελικά η μπάλα έχει περάσει την γραμμή μετά την κόντρα που έγινε, από το σώμα του Κλωναρίδη!

Από την συγκεκριμένη… πεντάδα, τα τρία γκολ προήλθαν από μεταβιβάσεις του Μλάντεν Πέτριτς που είναι αναγεννημένος το τελευταίο τρίμηνο, ειδικά όταν παίζει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους επιθετικούς.

Κατέβασε ταχύτητα ενόψει Τετάρτης

Μετά το… τρελό ξέσπασμα του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη. Λίγο το fair play προς τον αντίπαλο και πολύ περισσότερο η αναμέτρηση που ακολουθεί την Τετάρτη στο «Απόστολος Νικολαϊδης» απέναντι στον Λεβαδειακό, έπαιξαν τον ρόλο τους και το «τριφύλλι»… ηρέμησε!

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έκαναν συντήρηση δυνάμεων. Απλά κυκλοφορούσαν την μπάλα, δεν «έψαξαν» ιδιαίτερα και άλλα γκολ, με τον Εργοτέλη απλά να μετρά αντίστροφα για να τελειώσει το σημερινό μαρτύριο. Ο Έλληνας τεχνικός από την πλευρά του, έδωσε εκ νέου χρόνο συμμετοχής στον Σωτήρη Νίνη, ξεκούρασε Πέτριτς και Ταυλαρίδη και είχε κάθε λόγο να χαμογελά στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο κόσμος έφυγε εντυπωσιασμένος από την Λεωφόρο, ζήτησε για ακόμη μία φορά το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός έδωσε… μάθημα στον εαυτό του για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει στην ησυχία τους αγώνες με τους «μικρούς» στην έδρα του, ώστε να πάρει το απόλυτο των βαθμών!

MAN OF THE MATCH: Το ήθελε, το πέτυχε! Ο Μάρκους Μπεργκ «ξεμπούκωσε» απέναντι στον Εργοτέλη, έδωσε στον Παναθηναϊκό την πολυτέλεια του εύκολου γκολ και σημείωσε το τρίτο του χατ-τρικ με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς! Μία εξαιρετική κεφαλιά και δύο πλασέ πάνω στην κίνηση ήταν το… μενού από τον Σουηδό «φονιά« που δείχνει να ξεπερνά μια και καλή την ίωση που τον ταλαιπώρησε αρκετά τον τελευταίο μήνα. Οι «πράσινοι» είναι τελείως διαφορετικοί με εκείνον… σε καλά φεγγάρια.

ΠΗΓΗ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact