ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: Ο Γάλλος Πιέρ Ντρεοσί θα αντικαταστήσει τον Τσάβι Ρόκα;

Η αποχώρηση του Τσάβι Ρόκα άδειασε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό. Ο Πιερ Ντρεοσί φαίνεται ότι θα είναι αυτός που θα την καλύψει.

Ο Γάλλος τεχνικός διευθυντής έχει άλλο προφίλ σε σχέση με τον Ρόκα, ενώ έχει συνεργαστεί παλιότερα με τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sdna.gr, o Ντρεοσί έχει προϋπηρεσία στην άρτια οργάνωση και στελέχωση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, με πιο νωπό δείγμα γραφής τη δουλειά που έκανε για μία τετραετία στην Παρί FC.

Θεωρείται λάτρης της πειθαρχίας και ουδεμία σχέση είχε με την εκπροσώπηση παικτών ως μάνατζερ, όπως ο προκάτοχός του.

O Γάλλος έρχεται στον Παναθηναϊκό για το απόλυτο κουμάντο σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της οργάνωσης και της στελέχωσης του κλαμπ και εννοείται υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού.

Έρχεται δηλαδή για να τσεκάρει τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, τους γυμναστές, το ιατρικό τιμ τους φυσιοθεραπευτές μέχρι και τους μάγειρες, διορθώνοντας ό,τι κρίνει ότι δεν είναι πρέπον για τη σωστή λειτουργία της ομάδας.

Ολα, εκτός από το αμιγώς προπονητικό/ποδοσφαιρικό, όπου αφεντικό θα είναι ο Λάζλο Μπόλονι με τον οποίο έχει εξαιρετικές σχέσεις από την επιτυχημένη τριετή συνύπαρξή τους στη Ρεν.

Λατρεύει την πειθαρχία, έχει στο ενεργητικό του μεγάλα συμβόλαια

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πειθαρχία που αποτέλεσε και το βασικό κριτήριο της επιλογής του σε συνδυασμό με τις οργανωτικές του γνώσεις και ιδιότητες, ενώ από οικονομικής πλευράς τόσο στη Λιλ (ζάμπλουτος ιδιοκτήτης) όσο και στην Παρί FC (βασικός μέτοχος από το βασίλειο του Μπαχρέιν) είχε πολύ μεγάλα συμβόλαια, έχοντας λύσει το οικονομικό του ζήτημα.

Αυτό που τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να ξαναπιάσει δουλειά και να ασχοληθεί με ένα πρότζεκτ αναδόμησης έχοντας το απόλυτο κουμάντο, κάτι που κούμπωσε με τα θέλω της διοίκησης του «τριφυλλιού».

Η προεργασία από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι πρώτες επαφές του με τον Ντρεοσί άλλωστε, έγιναν πριν από την πρόσληψη του Λάζλο Μπόλονι και μάλιστα είχε ζητηθεί η γνώμη του για τον Ρουμάνο προπονητή. Ο 61χρονος Γάλλος ήταν χθες στο Κορωπί όπου είχε συνομιλία με τον Λάζλο Μπόλονι και τον επιχειρησιακό διευθυντή Σπύρο Βλάχο, ενώ γνωρίστηκε με όλα τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος και του ιατρικού επιτελείου.

Έχει συνδέσει, κυρίως, το όνομα του με την Ρεν, την οποία ουσιαστικά «έχτισε» από το 2002 μέχρι το 2013. Με τον Μπόλονι συνεργάστηκε για τρία χρόνια (από το 2003 έως το 2006) στη Ρεν.

Έχει παίξει ποδόσφαιρο

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Λιλ και στη συνέχεια ακολούθησαν οι Σοσό, Νις και Παρί Σεν Ζερμέν πριν επιστρέψει στις Κάνες για να κρεμάσει τα παπούτσια του. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, μέχρι που ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη Λιλ όπου παρέμεινε από το 1996 μέχρι το 2002.

Χαρτάκι της Panini με τον Ντρεοσί όταν έπαιζε στη Λιλ

Κατόπιν ανέλαβε τη Ρεν και από το 2002 μέχρι το 2006 ήταν διευθυντής ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια διετέλεσε χρέη προπονητή έως τον Δεκέμβρη του 2007 και επέστρεψε σε ρόλο αθλητικού διευθυντή/απόλυτου κουμανταδόρου μέχρι το 2013.

Από τότε έμεινε για δύο χρόνια ανενεργός μέχρι που ανέλαβε χρέη εκτελεστικού διευθυντή στην Παρί FC όπου επιτέλεσε πολύ καλό έργο για τέσσερα χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact