ΚΟΣΜΟΣ

Πάνε να «ξεπλύνουν» στη γερμανική Δικαιοσύνη τον Ερντογάν για τις επιθέσεις με αέριο σαρίν στη Συρία

Στήσιμο «δικαστικού ξεπλύματος» στη Γερμανία των ευθυνών Ερντογάν για τις φονικές επιθέσεις στη Συρία με το θανατηφόρο χημικό αέριο σαρίν.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι, Γερμανοί εισαγγελείς εξετάζουν στοιχεία για τον χημικό πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με DW και Der Spiegel, με στόχο να κριθεί υπεύθυνος – ένοχος ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Συγκεκριμένα, ερευνούν την πολύνεκρη επίθεση με χημικό αέριο σαρίν τον Αύγουστο 2013 στα προάστια Γούτα της Δαμασκού και την επίθεση πάλι με σαρίν το 2017 στο Χαν Σεϊχούν.

Στις αρχές Οκτωβρίου φέτος μια κοινοπραξία τριών ΜΚΟ (η μία του Τζορτζ Σόρος) προσέφυγε στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας κατά ανωνύμων σχετικά με τις φερόμενες επιθέσεις αερίου σαρίν στη Γούτα το 2013 και το Χαν Σεϊχούν το 2017.

Αυτό που αποκρύπτεται από τα γερμανικά δημοσιεύματα είναι ότι, ενώ για τις επιθέσεις αυτές κατηγορήθηκε αρχικά το καθεστώς Άσαντ, αργότερα κατηγορήθηκε και το καθεστώς Ερντογάν.

Ο βομβαρδισμός του 2013 με στόχο αμάχους στη Γούτα λέγεται ότι ήταν προβοκάτσια για να προκληθεί εισβολή – επέμβαση δυτικών δυνάμεων στη Συρία, η οποία τελικά ματαιώθηκε από τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Τούρκος βουλευτής Ερέν Ερντέμ (Eren Erdem) κατήγγειλε το 2015 ότι το σαρίν ρίχθηκε στη Γούτα από τζιχαντιστές με τουρκική βοήθεια.

Ότι επρόκειτο δηλαδή για προβοκάτσια των ισλαμιστών με βοήθεια από το τουρκικό καθεστώς:

«Erdem also claims that sarin-gas was transported through Turkey to Syria, later used in the Ghouta chemical attack in 2013, as well as later ISIL-attacks against civilians.

»Erdem showed before the parliament a case where investigations leading to the arrest of 13 potential Turkish ISIL-members were made, but later inexplicably dropped.

»The leaks are also said to implicate that Erdogan’s immediate family in his son-in-law made financial gain through oil-deals with ISIL-members».

Μετά τις φοβερές του καταγγελίες και αποκαλύψεις στην τουρκική Βουλή, ο Ερντέμ κυνηγήθηκε και φυλακίστηκε από το καθεστώς Ερντογάν.

Τον Απρίλιο 2017, στη συνάντηση Κοτζιά–Τζόνσον στο ελληνικό ΥΠΕΞ κι ενώ μόλις είχε γίνει γνωστή η επίθεση στο Χαν Σεϊχούν, ο Έλληνας υπουργός τάχθηκε αναφανδόν εναντίον οιουδήποτε χρησιμοποιεί χημικά όπλα, ωστόσο κράτησε και μια επιφύλαξη: υπό την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες δεν έχουν παραπλανήσει τις ηγεσίες, όπως συνέβη στο παρελθόν με τα χημικά στο Ιράκ και τον Σαντάμ Χουσεΐν, και υπό την προϋπόθεση επίσης ότι τρίτα κράτη δεν έχουν κάνει προβοκάτσια, προκειμένου να ανακτήσουν την επιρροή τους στην περιοχή – βλέπε Τουρκία, σημείωνε η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Μία πιθανή καταδίκη του Άσαντ από τη γερμανική Δικαιοσύνη για αυτές τις δύο επιθέσεις θα «ξέπλενε» τον Ερντογάν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact