ΚΟΣΜΟΣ

Πανηγυρίζει ο Νετανιάχου: «Πετύχαμε τους στόχους της επιχείρησης εξαιρετικά»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετική επιτυχία» την επίθεση του στρατού εναντίον παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων, ανάμεσά τους η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο πλευρές έχουν κηρύξει εκεχειρία από χθες το βράδυ.

«Πετύχαμε τους στόχους της επιχείρησης εξαιρετικά», δήλωσε ο Νετανιάχου σε δημοσιογράφους στο γενικό επιτελείο του στρατού στο Τελ Αβίβ το οποίο επισκέφθηκε για να ευχαριστήσει τους αξιωματικούς για την επιτυχία τους, έπειτα από 11 ημέρες πολύνεκρων εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της ισλαμιστικής Χαμάς που διοικεί στη Γάζα.

«Η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση. «Εξοντώσαμε περισσότερους από 200 τρομοκράτες, μεταξύ τους 25 υψηλόβαθμα στελέχη».

«Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει τα πάντα, ούτε η Χαμάς, αλλά όλα όσα πετύχαμε θα αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου», υποσχέθηκε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απείλησε τη Χαμάς με «νέους κανόνες του παιχνιδιού» σε περίπτωση μελλοντικής στρατιωτικής δράσης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των πλευρών.

Το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά σε νέες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός. «Αλλάξαμε την εξίσωση όχι μόνο όσον αφορά την επιχείρηση, αλλά και όσον αφορά το μέλλον», είπε.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι «επιχειρησιακοί στόχοι επιτεύχθηκαν».

«Καταφέραμε πολύ σκληρό πλήγμα στη Χαμάς», δήλωσε ο Γκαντζ. «Μειώσαμε τις δυνατότητές της και τη φέραμε χρόνια πίσω».

Με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, το Ισραήλ και η Χαμάς ενέκριναν το απόγευμα της Πέμπτης την εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 243 νεκρούς στην παλαιστινιακή πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 66 παιδιών και πολλών μαχητών της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, και δώδεκα νεκρούς στο Ισραήλ — ανάμεσά τους ένα εξάχρονο παιδί, μια 16χρονη έφηβη και ένας στρατιώτης.

«Εάν η Χαμάς νομίζει ότι θα δεχόμαστε να μας πυροβολεί, κάνει λάθος», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact