ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός στο Μαξίμου με τα «πόθεν έσχες» των δυο υπουργών

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για τα προβληματικά πόθεν έσχες δυο υπουργών, ενός βουλευτή και ενός πολιτικού που δεν μετέχει σε αυτή τη σύνθεση της Βουλής.

Mια εξ αυτών αφορά κυβερνητικό στέλεχος ο οποίος επί τρία χρόνια δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έσπευσε να καταθέσει συμπληρωματική δήλωση.

Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, βάσει του «πόθεν έσχες» του, φαίνεται να έχει μετοχές σε εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρων βουλευτής, με σοβαρές φορολογικές εκκρεμότητες.

Έπειτα κι από αυτές τις αποκαλύψεις, στο Μέγαρο Μαξίμου το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς μόλις είχε αρχίσει να κοπάζει ο θόρυβος από την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, που απασχόλησε λίγο πριν τις εκλογές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, πίσω από αυτές τις αποκαλύψεις βλέπουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία πριν τα μαζέψει από τη Βουλή, πήρε μαζί της τα πάντα, όλες τις ανοιχτές υποθέσεις.

Χαρακτηριστικό της κατάσταση που επικρατεί -που θυμίζει πόλεμο- είναι ότι σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχει «σκάσει» και το δεύτερο όνομα του υπουργού, του οποίου το πόθεν έσχες είναι… προβληματικό.

Τα ονόματα που ακούγονται

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν είναι μόνο ένας ο υπουργός του οποίου το «πόθεν έσχες»… μπάζει. Είναι και άλλοι… Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα, ενώ ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα Νέα, αναφέρεται και στους κκ. Τσακαλώτο και Σταθάκη γράφοντας χαρακτηριστικά: «Και είμαστε όλοι εμείς που στεκόμαστε με το στόμα ανοιχτό για τον παχυδερμισμό μιας κυβέρνησης που υποτίθεται ότι κάνει πόλεμο στη διαπλοκή, αλλά τα δικά της τα σκουπίζει, σαν την «καλή» νοικοκυρά, κάτω από το χαλάκι. Εμείς λέω που ακούμε ότι αυτός με το εκαμμύριο πότε είναι ο Σταθάκης και πότε ο Τσακαλώτος και δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε!».

Ωστόστο, στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγονται και άλλα ονόματα, όπως υπηρεσιακών υπουργών που παρέμειναν και στην παρούσα κυβέρνηση, ενός ευρωβουλευτή αλλά και ενός υπουργού που τον τελευταίο καιρό απασχόλησε τις παρασκηνιακές στήλες των εφημερίδων.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact