ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι σε τεράστια κατολίσθηση στην Κίνα

Ανασύρθηκαν οι σοροί τουλάχιστον 6 ανθρώπων – Κίνδυνος να αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των νεκρών

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι επιχειρήσεις έρευνας στην Κίνα, με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων από κατολίσθηση που ισοπέδωσε ένα χωριό στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Δεκαεπτά ώρες μετά την τραγωδία ο αριθμός των αγνοουμένων ξεπερνά τους 100. Στις 05.45 τοπική ώρα το χωριό Σίνμο, στην επαρχία Σετσουάν, επλήγη από την κατολίσθηση και 62 σπίτια καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης.

Οι Αρχές ανέσυραν τις σορούς τουλάχιστον 6 ανθρώπων και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 112 κατοίκων που παραμένουν αγνοούμενοι, γνωστοποίησαν οι αρχές στην πόλη Μαοσιάν με ανάρτησή τους σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένα ζευγάρι και το μωρό τους ηλικίας 1 μηνός διασώθηκαν και νοσηλεύονται. «Άλλαζα την πάνα του γιου μου. Τότε άκουσα έναν τεράστιο θόρυβο να έρχεται από πίσω. Το σπίτι τραντάχτηκε» περιέγραψε ο πατέρας Κιαο Ντασί στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

«Μας καταπλάκωσαν (όγκοι λάσπης). Βράχοι βρέθηκαν στο σαλόνι μας. Με τη σύζυγό μου, σκαρφαλώσαμε, πήραμε το μωρό μας και βγήκαμε» εξήγησε ο άνδρας, που παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας για να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ αυτών, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πολίτες και πυροσβέστες που ψάχνουν για ζωή στα χαλάσματα με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, όπως μεταδίδει το CCTV.

Αν και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, το έργο όσων συνδράμουν δυσχεραίνει ο ελλιπής φωτισμός, καθώς οι ομάδες διάσωσης διαθέτουν μονάχα κάποιους προβολείς, σύμφωνα με το CCTV. Την ίδια ώρα, οι εκσκαφείς που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να απομακρύνουν τα χαλάσματα σταμάτησαν για τη νύχτα, είπε δημοσιογράφος του δικτύου.

Οι προσπάθειες εκτυλίσσονται σε δύσκολες συνθήκες. Μια δυσκολία έγκειται στο ότι τα θύματα καταπλακώθηκαν κάτω από «πολλούς δεκάδες τόνους βράχων και πετρών» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο Τσεν Τιεμπό, επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να προκάλεσαν την κατολίσθηση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact