ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Η οικονομία εισέρχεται στο μονοπάτι της ανάπτυξης

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην ελβετική εφημερίδα Südostschweiz

«Βήμα σταθερότητας και σημάδι πως η ελληνική οικονομία εισέρχεται στο μονοπάτι της ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης, χαρακτηρίζει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, το αποτέλεσμα του Eurogroup, επισημαίνοντας πως «επιπλέον καθυστέρηση (στη διαδικασία αξιολόγησης) θα μπορούσε να δημιουργήσει αστάθεια στον ευρωπαϊκό νότο».

Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Südostschweiz ο Δ. Παπαδημούλης ερωτηθείς για τον ρόλο του ΔΝΤ απαντά: «Όταν μιλάμε για επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, δεν συμφωνούμε με το ΔΝΤ. Οι θέσεις του σε αυτό το ζήτημα δείχνουν ανεύθυνη στάση. Όταν όμως μιλάμε για ελάφρυνση του χρέους, συμφωνούμε με τη θέση του ΔΝΤ. Και εδώ εκείνος που δημιουργεί προβλήματα είναι o Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε. Ωστόσο, και σε αυτό το ζήτημα βρήκαμε λύση, με ένα οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους».

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πλέον απομονωμένη. Από συνέβη αφενός γιατί από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε έτοιμοι και προχωρήσαμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος, αφετέρου γιατί υπάρχουν φωνές μέσα στην Ευρωζώνη που υποστηρίζουν τις θέσεις μας. Στην Ευρώπη λαμβάνει χώρα μια αργή, σταδιακή αναθεώρηση των πραγμάτων: Η απομάκρυνση από τις δογματικές πολιτικές λιτότητας και η μετατόπιση προς την ανάπτυξη. Αυτό είναι καλό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η Ελλάδα βασίζεται και επιδιώκει μεγαλύτερη αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους. Οι εξελίξεις στην Τουρκία με την συνεχή αύξηση και συγκέντρωση εξουσιών από τον Ερντογάν, δεν είναι καλά σημάδια για την σταθερότητα στη γείτονα. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν είναι σταθερή και αξιόπιστη. Κατά συνέπεια, είναι ακόμα πιο σημαντικό η συμφωνία μετεγκατάστασης, όπως αποφασίστηκε στην αναθεώρηση του Συμφωνίας του Δουβλίνου, να εφαρμοστεί».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact